Google додала в Android 11 функцію оцифрування документів
Google додала в Android 11 функцію оцифрування документів

Google додала в Android 11 функцію оцифрування документів

Думаю, ніхто не стане сперечатися з тим, що смартфон сьогодні – це, мабуть, сама особиста річ для кожної людини, яка може розповісти про нас все від і до.

Навіть якщо відкинути в сторону фотографії та переписку, залишаються ще банківські додатки, паролі від соціальних мереж, історія пошукових запитів і історія переміщень зі списком найбільш відвідуваних місць.

Влуч ваш смартфон не в ті руки, і їх власник зможе дізнатися про вас масу такого, про що ви, можливо, і самі навіть не підозрювали.

Але скоро інформації, яку мобільні пристрої будуть зберігати в своїй пам’яті, стане ще більше.

В Android 11, перша тестова зборка якої вийшла вчора ввечері, з’явиться інструментарій для оцифровки і зберігання документів.

Як Android сканує документи.

Незважаючи на те що поки необхідний інструментарій в Android 11 не працює, відомо, що оцифровка буде здійснюватись за допомогою NFC без задіяння камери.

Виходить, що для того, щоб занести в пам’ять смартфона, скажімо, водійські права, знадобиться активувати функцію оцифрування і прикласти їх до задньої панелі апарату для зчитування.

Ясна річ, що для цього потрібні біометричні водійські права, тоді як документ старого зразка для цього не підійде.

Але сам факт того, що незабаром така можливість з’явиться, вселяє до розробників повагу.

Втілити можливість оцифровки документів, як не дивно, досить складно.

Адже мало просто змусити смартфон сканувати RFID-позначку, яка вбудована в посвідчення особи, потрібно ще й навчити його робити верифікацію.

Але оскільки кожен документ вимагає отримання окремого сертифіката, на початковому етапі можна буде сканувати тільки водійські права.

Де Android зберігає документи.

Але і це ще не все.

Витягти їх звідти просто так не вийде.

Для цього знадобиться спеціальний зчитувач на кшталт того, який використовується в аеропортах.

Але оскільки перетинати кордон за російськими посвідчень водіїв не можна, швидше за все, у нас сенсу від функції оцифровки не буде до тих пір, поки не буде дозволено вносити в пам’ять смартфона паспорт.

Незважаючи на те що особисто я ні разу не ставав жертвою шкідливої ​​атаки або додатків-шпигунів, я б остерігся додавати в пам’ять Android-смартфона цифрову копію свого документа.

Источник материала
Поделиться сюжетом