Нацбанк вирішив пожвавити кредитування в Україні
Нацбанк вирішив пожвавити кредитування в Україні

Нацбанк вирішив пожвавити кредитування в Україні

17:51, 20 лютого 2020.

Фінанси.

Новий інструмент посилить дієвість монетарної політики регулятора, оскільки ставки по ньому залежатимуть від рівня короткострокових ставок міжбанківського ринку, які корелюють з обліковою ставкою.

Національний банк України у другому півріччі 2020 року планує ввести новий фінансовий інструмент для пожвавлення банківського кредитування в країні – процентний своп з банками.

Як повідомляється на сайті НБУ, цей інструмент посилить дієвість монетарної політики регулятора, оскільки ставки по ньому залежатимуть від рівня короткострокових ставок міжбанківського ринку, які корелюють з обліковою ставкою.

Банки, що укладають процентні свопи, отримають додатковий стимул коригувати власні процентні політики у відповідності з динамікою облікової ставки.

При цьому участь НБУ в таких операціях дозволить банкам знижувати власні процентні ризики, що сприятиме розвитку довгострокового кредитування підприємців і населення, у тому числі іпотечного.

Довідка УНІАН.

Процентний своп являє собою похідний фінансовий інструмент у формі угоди між двома сторонами про те, що в певні дати одна зі сторін сплачує іншій стороні різницю між відсотками, які нараховуються на умовну суму свопу за фіксованою та плаваючою ставками.

Источник материала
Поделиться сюжетом