НБУ з березня почне отримувати тестову звітність небанківських фінустанов
НБУ з березня почне отримувати тестову звітність небанківських фінустанов

НБУ з березня почне отримувати тестову звітність небанківських фінустанов

10:25, 20 лютого 2020.

Фінанси.

Для участі в тестуванні потрібно до 28 лютого відправити лист департаменту статистики та звітності НБУ.

Національний банк України в рамках проекту «спліт» з 1 березня почне отримувати тестову звітність небанківських фінансових установ.

Як повідомляється на сайті НБУ, для участі в тестуванні потрібно до 28 лютого відправити лист департаменту статистики та звітності НБУ відповідно до шаблону, доступного на сайті регулятора.

З червня 2020 року на сайті НБУ буде розміщений повний реєстр звітних показників для небанківських фінустанов і схеми для формування звітних файлів.

Також повідомляється, що з липня небанківські фінустанови будуть подавати звітність тільки в НБУ через вебпортал згідно з реєстром звітних показників, у тому числі звітність за другий квартал 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада прийняла закон про «спліт», який передбачає ліквідацію Нацкомісії держрегулювання ринків фінпослуг і поділ її функцій між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.

Зокрема, Нацбанк з 1 липня 2020 року отримає повноваження здійснювати нагляд за 1900 фінустанов, включаючи страхові та факторингові компанії, кредитні спілки, ломбарди і компанії, що надають послуги з переказу коштів.

Источник материала
Поделиться сюжетом