Новосанжарські депутати виступили категорично проти приїзду українців з Уханя
Новосанжарські депутати виступили категорично проти приїзду українців з Уханя

Новосанжарські депутати виступили категорично проти приїзду українців з Уханя

15:36, 20 лютого 2020.

100.

Парламентарі наголосили, що місцева лікарня не готова для надання медичної допомоги хворим на коронавірус.

Позачергова сесія депутатів Новосанжарської сільради / novsan-rada.

Депутати Новосанжарської селищної ради виступили категорично проти розміщення евакуйованих з Китая людей у місцевому санаторії МВС.

На їх переконання, створення зони обсервації створює ризик поширення коронавірусу у їх селищі, адже в санаторії начебто немає відповідних умов для карантину.

Відповідне звернення депутатів до президента Зеленського, очільниці МОЗ Скалецької, міністра внутрішніх справ Авакова та нардепа Костянтина Касая оприлюднено на сайті Новосанжарської сільради.

Звернення було прийнято рішенням позачергової сесії місцевої ради.

«У Нових Санжарах лікарня не забезпечена необхідним обладнаннями та препаратами і не готова для надання повноцінної медичної допомоги для лікування хворих на коронавірус.

Ми, депутати селищної ради не можемо допустити ситуації, яка ставить під загрозу здоров’я і життя населення селища та вимагаємо від вищих посадових осіб держави вжити невідкладних заходів щодо недопустимості розміщення на території Новосанжарської селищної ради, зокрема, в Медичному центрі «Нові Санжари» Національної гвардії України людей, евакуйованих з Китаю», - йдеться у зверненні.

«Враховуючи думку громади селища, ми, депутати Новосанжарської селищної ради, з метою недопущення проникнення та поширення інфекції коронавірусу COVID-19 на території селища Нові Санжари, з огляду на відсутність спеціалізованого закладу охорони здоров’я, призначеного для тимчасової ізоляції потенційно інфікованих осіб (карантину), категорично ПРОТИ розміщення евакуйованих громадян України та іноземців з міста Ухань (провінція Хубей, Китай) в непристосованому закладі», - повідомляється у документі.

Депутати сподіваються на розуміння і подальше позитивне вирішення даного питання.

Як повідомляв УНІАН, у медцентр МВС “Нові Санжари” мають доправити евакуйованих з Китаю людей, які сьогодні прибули до України.

Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідеміологічного контролю і безпеки.

Наразі у жодного з евакуйованих людей симптомів хвороби не виявлено.

Місцеві мешканці злякались сусідства з карантином та перекрили трасу М-22 Полтава-Олександрія на знак протесту.

Вранці між протестувальниками та поліцейськими виникла короткострокова сутичка.

Як заявляли пікетувальники, якщо евакуйованих привезуть у Нові Санжари, то будуть «палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу».

МВС підвело на місце подій бронетехніку.

Станом на 12:00 усі дороги до Нових Санжар перекриті.

Источник материала
Поделиться сюжетом