Справа Майдану – під загрозою розвалу: "Спостерігач" зібрав докази
Справа Майдану – під загрозою розвалу: "Спостерігач" зібрав докази

Справа Майдану – під загрозою розвалу: "Спостерігач" зібрав докази

Зупинка розслідувань і дії, спрямовані на розвал справ Майдану, можуть свідчити про домовленості влади із Росією, вважає колишній очільник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Так він прокоментував зупинку розслідувань злочинів проти Революції Гідності через передачу справ із ГПУ до ДБР, повідомляє "Спостерігач".

"Тут, мені здається, це можуть бути домовленості із Російською Федерацією.

Можуть бути, з точки зору саме їхнього розуміння досягнення миру.

Тобто майданівські справи, може, – вони так думають – вони роз'єднують, тому що такі цілеспрямовані кроки позбавлені будь-якої логіки, якщо брати всередині країни.

А вони беруть і власноручно це нищать", – констатує Сергій Горбатюк.

За інформацією "Спостерігача", після того, як суд відпустив під особисте зобов'язання ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані, та після призначення ексадвоката Януковича – Олександра Бабікова – першим заступником директора ДБР, адвокат родин Небесної Cотні Павло Дикань не приховує недовіри до бажання керівництва країни покарати винних у розстрілах.

"Це як розведення військ, "щоб не стріляли" – але при цьому кожен день гинуть люди.

Так само з розслідуванням: "ми будемо розслідувати, але так розслідувати, щоб віддавати підозрюваних, віддавати обвинувачених, так щоб це розслідування привело в нікуди", – каже адвокат.

На шості роковини розстрілів найперспективніша судова справа про вбивства 18-20 лютого – під загрозою розвалу, а відпущені ексберкутівці кричать про державний переворот, нагадує "Спостерігач", а тим часом, слідство простоює через передачу справ до ДБР.

У самому ж бюро – на керівній посаді починає працювати людина, яка ще недавно захищала інтереси Віктора Януковича.

Журналісти зібрали судові ухвали, документи, аудіозаписи і навіть новини, які доводять його безпосередню участь у справах на боці президента-втікача.

Більше – дивіться у повному випуску проєкту.

[media type="youtube" link="I–1rYUJQO1c"].

Источник материала
Поделиться сюжетом