У конституції РФ з'явиться заборона "на відчуження російських територій"
У конституції РФ з'явиться заборона "на відчуження російських територій"

У конституції РФ з'явиться заборона "на відчуження російських територій"

04:21, 21 лютого 2020.

Світ.

Заборона буде діяти для всіх, хто персон, що знаходяться на території Росії, і торкнеться дипломатичних переговорів.

У конституцію Росії збираються включити заборону на відчуження російських територій", згідно з якою не можна буде вести переговори про це навіть на дипломатичному рівні.

Про це повідомляє РБК із посиланням на учасників робочої групи по внесенню поправок в основний закон РФ.

"Швидше за все, в Конституції буде формулювання "забороняються дії, спрямовані на відчуження територій РФ", а саме "заборона на всі дії, пов'язані з відчуженням територій, будь то заклики чи інші дії", - сказав співголова робочої групи Павло Крашенінніков.

Заборона буде стосуватися не тільки громадян РФ, але й громадян інших країн, що знаходяться на території Росії, зазначив він.

За словами іншого співрозмовника, що бере участь у роботі над поправкою, також буде обговорено "заборону на ведення переговорів щодо відчуження земель".

Інший співголова робочої групи - Андрій Клішас, який бере участь в роботі над цією поправкою, підтвердив, що у формулюванні норми про заборону на відчуження територій буде прописана заборона "як на заклики, так і на ведення переговорів", пов'язані з відчуженням територій Росії.

На питання, як будуть в такому випадку вести переговори з іншими країнами про землі дипломати, Клішас відповів, що вони не будуть цього робити.

"У дипломатів не буде таких повноважень.

На це буде конституційна заборона", - заявив він.

Буде загальна заборона в рамках Конституції, а відповідальність за її порушення передбачена Кодексом про адміністративні правопорушення або іншими нормативними актами, зазначив Крашенінніков.

"Поки ми не обговорюємо, що це буде за відповідальність і чи буде це Кримінальний кодекс", - уточнив Клішас, додавши, що це буде залежати від остаточного формулювання конституційної поправки.

"Територіальну" поправку депутати і сенатори з робочої групи планують внести до другого читання законопроекту про зміни в конституцію.

За словами одного із співрозмовників, близьких до групи, остаточне формулювання поправки планується обговорити на засіданні робочої групи 25 лютого.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент РФ Володимир Путін запропонував доручити юристам сформулювати норму Конституції про заборону "відчуження територій Росії".

Так глава Кремля відреагував на пропозицію художнього керівника Театру Олега Табакова Володимира Машкова закріпити в основному законі заборону на відчуження територій Росії.

Як відомо, у 2014 році Росія окупувала та анексувала український Крим і частину Донбасу.

Источник материала
Поделиться сюжетом