Адвокат родин Небесної сотні: Правоохоронці генерують злочини тяжчі, за ті, які вони нібито розслідують
Адвокат родин Небесної сотні: Правоохоронці генерують злочини тяжчі, за ті, які вони нібито розслідують

Адвокат родин Небесної сотні: Правоохоронці генерують злочини тяжчі, за ті, які вони нібито розслідують

Адвокат родин Героїв Небесної Сотні Віталій Тітич в інтерв’ю «Главкому» розповів, на яких етапах перебувають суди і слідство у справах злочнів проти Майдану.

Зокрема адвокат зазначив, що створення спеціального слідчого підрозділу з виключною підслідністю за злочинами організованого злочинного угрупування Януковича обумовлено концепцію розслідування, яка розглядала «узурпацію влади» та економічні та корупційні злочини ОЗГ як пов'язані метою і мотивами з насильницькими злочинами, вчиненими під час протестних акцій на Майдані.

У цій системі координат, на думку Тітича, слідство було найбільш ефективним, бо пов'язувало логічним ланцюжком розрізнені епізоди діяльності угруповання, організаторів та виконавців злочинів.

«Проте ця логіка досудового розслідування зруйнована новим Генпрокурором – він взагалі не бачить ознак діяльності злочинної організації і відповідно не вважає необхідним об’єднувати розслідування злочинів її членів.

В результаті у ДБР мають опинитись провадження, які перебувають на стадії досудового розслідування за насильницькими злочинами, а в НАБУ – економічними», - каже адвокат родин Героїв Небесної сотні.

Коментуючи заяву ДБР про те, що передача справ відбувається так мляво через велику кількість епізодів та речових доказів, Тітич зазначив: «А раніше ніхто не знав, що їх велика кількість і треба буде передавати? Ніхто не знав, що треба забезпечити тяглість? Що треба забезпечити відповідальність слідчих, аби не було так, щоб п’ять років він цим займався, а потім кинув та пішов? Але все було зроблено навпаки, аби помножити негативні наслідки».

Відповідаючи на зауваження, що до створеного відділу ДБР з розслідування злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 рр., у нього заздалегідь скепсис, Тітич заявив, що його «скепсис» не обмежується лише цим відділом Державного бюро розслідувань.

«Усі українські правоохоронні органи перебувають у стані перманентної дисфункції – вони не тільки не виконують своїх обов’язків, а генерують злочини значно тяжчі, ніж ті, які вони нібито розслідують», резюмував він.

Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віктора Мисяка на посаду начальника Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Генеральної прокуратури України Окрім того, підписано наказ про призначення Олексія Донського на посаду заступника начальника вказаного Департаменту.

Також тодішня Генпрокуратура анонсувала формування групи з аудиту справ Майдану.

Адвокат родин Небесної сотні: Розстріли на Майдані – в історії немає злочину, легшого для розслідування.

Хто куруватиме справи Майдану? ДБР назвало ім'я керівника спеціального відділу.

«Зганьби Майдан».

Хто і як легалізує злочини проти Небесної сотні.

Скандальні чистки у Генпрокуратурі.

Звільнений Сергій Горбатюк викриває нове керівництво.

Источник материала
Поделиться сюжетом