Ніжне желе зі сметани: як приготувати незабутній десерт
Ніжне желе зі сметани: як приготувати незабутній десерт

Ніжне желе зі сметани: як приготувати незабутній десерт

15:30, 22 лютого 2020.

Різне.

Цей легкий десерт на основі сметани та желатину можна готувати, як до святкового столу, так і в будні.

Желе зі сметани / knitstudio-yb.

Для приготування сметанного желе потрібно не багато інгредієнтів і кулінарних навичок.

А от часом варто запастися, в принципі, як і при готуванні будь-якого іншого желе.

Желе зі сметани: традиційний рецепт.

Сметана – 800 грам;.

Цукор – 150-200 грамів;.

Желатин – 30 грамів;.

Вода – 1 стакан.

Спосіб приготування:.

В першу чергу, замочуємо желатин в склянці води, залишаємо на годину, щоб він набух.

В окремій чаші змішуємо цукор зі сметаною.

Для ретельного перемішування можна скористатися міксером.

Коли желатин набух, нагріваємо його трохи, щоб він повністю розтанув.

При цьому важливо не допустити закипання желатину.

Після – поступово додаємо отриману рідину в сметану з цукром.

Ретельно перемішуємо.

Розливаємо суміш у форму і ставимо в прохолодне місце, щоб желе застигло.

Рецепт желе зі сметани / 24news.

Желе зі сметани з какао.

Сметана – 800 грамів;.

Цукор – 150-200 грамів;.

Желатин – 30 грамів;.

Вода – 1 склянка;.

Какао – 2-3 чайні ложки.

Спосіб приготування цього виду сметанного желе відрізняється лише тим, що після того, як суміш сметани, цукру і розчиненого желатину готова, в неї додають какао-порошок.

При цьому цілком достатньо буде 2-3 чайні ложки какао, але можна додати більше або менше.

Все залежить від того, наскільки виражений смак какао повинен вийти.

Желе зі сметани з фруктами / womansecret.

Желе зі сметани з фруктами.

Сметана – 800 грамів;.

Цукор – 150-200 грамів;.

Желатин – 30 грамів;.

Вода – 1 склянка;.

Банан – 2 штуки;.

Яблука – 2 штуки;.

Апельсин – 2 штуки;.

Ківі – 2 штуки;.

Полуниця – 4-5 ягід;.

Цукати, шоколад, горіхи – для прикраси.

Спосіб приготування:.

Замочуємо желатин в склянці води, залишаємо на годину, щоб він набух.

В окремій чаші змішуємо цукор зі сметаною.

Молочне желе зі сметани / photorecept.

Фрукти нарізаємо невеликими шматочками, а полуницю на 2-4 частини та додаємо в збиту сметану.

Набряклий желатин нагріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення.

Отриману рідину додаємо до фруктів в сметані, добре перемішуючи.

І розкладаємо у форми.

Після чого залишаємо для охолодження.

Прикрашаємо желе шматочками фруктів, вафельною крихтою, тертим шоколадом, цукатами або горіхами.

Источник материала
Поделиться сюжетом