15:30, 22 лютого 2020.
Різне.
Цей легкий десерт на основі сметани та желатину можна готувати, як до святкового столу, так і в будні.
Желе зі сметани / knitstudio-yb.
Для приготування сметанного желе потрібно не багато інгредієнтів і кулінарних навичок.
А от часом варто запастися, в принципі, як і при готуванні будь-якого іншого желе.
Желе зі сметани: традиційний рецепт.
Сметана – 800 грам;.
Цукор – 150-200 грамів;.
Желатин – 30 грамів;.
Вода – 1 стакан.
Спосіб приготування:.
В першу чергу, замочуємо желатин в склянці води, залишаємо на годину, щоб він набух.
В окремій чаші змішуємо цукор зі сметаною.
Для ретельного перемішування можна скористатися міксером.
Коли желатин набух, нагріваємо його трохи, щоб він повністю розтанув.
При цьому важливо не допустити закипання желатину.
Після – поступово додаємо отриману рідину в сметану з цукром.
Ретельно перемішуємо.
Розливаємо суміш у форму і ставимо в прохолодне місце, щоб желе застигло.
Рецепт желе зі сметани / 24news.
Желе зі сметани з какао.
Сметана – 800 грамів;.
Цукор – 150-200 грамів;.
Желатин – 30 грамів;.
Вода – 1 склянка;.
Какао – 2-3 чайні ложки.
Спосіб приготування цього виду сметанного желе відрізняється лише тим, що після того, як суміш сметани, цукру і розчиненого желатину готова, в неї додають какао-порошок.
При цьому цілком достатньо буде 2-3 чайні ложки какао, але можна додати більше або менше.
Все залежить від того, наскільки виражений смак какао повинен вийти.
Желе зі сметани з фруктами / womansecret.
Желе зі сметани з фруктами.
Сметана – 800 грамів;.
Цукор – 150-200 грамів;.
Желатин – 30 грамів;.
Вода – 1 склянка;.
Банан – 2 штуки;.
Яблука – 2 штуки;.
Апельсин – 2 штуки;.
Ківі – 2 штуки;.
Полуниця – 4-5 ягід;.
Цукати, шоколад, горіхи – для прикраси.
Спосіб приготування:.
Замочуємо желатин в склянці води, залишаємо на годину, щоб він набух.
В окремій чаші змішуємо цукор зі сметаною.
Молочне желе зі сметани / photorecept.
Фрукти нарізаємо невеликими шматочками, а полуницю на 2-4 частини та додаємо в збиту сметану.
Набряклий желатин нагріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення.
Отриману рідину додаємо до фруктів в сметані, добре перемішуючи.
І розкладаємо у форми.
Після чого залишаємо для охолодження.
Прикрашаємо желе шматочками фруктів, вафельною крихтою, тертим шоколадом, цукатами або горіхами.