Ревізія у ДП «Конярства України» виявила збитків більш ніж на 150 млн гривень
Ревізія у ДП «Конярства України» виявила збитків більш ніж на 150 млн гривень

Ревізія у ДП «Конярства України» виявила збитків більш ніж на 150 млн гривень

Про це повідомляє прес-служба ДП «Конярства України».

У ході ревізії діяльності попереднього керівництва ДП «Конярство України» викрито завдання збитків шляхом заключення невигідних договорів оренди землі, завищення вартості послуг з культивації, виводу коштів за нібито поставлені гербіциди та посівний матеріал, передачу по фіктивним документам врожаю тощо.

Як заявив директор ДП «Конярство України» Костянтин Зінченко, дані перевірки свідчать, що мав місце злочинний зговір між філіями «Запорізький кінний завод № 86», «Дніпропетровський кінний завод № 65», філією «Онуфріївський кінний завод № 175» та філією «Лозівський кінний завод № 124 та низкою приватних фірм, зокрема ТОВ «Сталь», ТОВ «Олімпіас груп» та інших.

«Керівником Запорізький кінний завод № 86 було призначено попереднього директора ДП „Конярство України“ Олега Войнова, який протягом декількох років заключав договори з фірмами, які мають ознаки фіктивності та родинного зв’язку з самими Войновим.

Після того, пясля того, як ми розпочали розслідування, зміну керівництва та оптимізацію штатного розкладу у згаданих філіях, почалися публічні заяви колективів про загрозу „нормальної“» роботи та намагання перекривати дороги.

— заявив директор ДП «Конярство України» Костянтин Зінченко.

— Я не вважаю розкрадання 150 млн гривень у держави нормальною робочою практикою, тому після внутрішньої перевірки подано заяву про скоєння злочину до правоохоронних органів.

Ми будемо всіляко сприяти розслідуванню, надаємо усі матеріали ревізії.

Наше завдання — навести лад у великому, але нажаль, поки що, корумпованому підприємстві ДП «Конярство України».

директора ДП «Конярство України» було призначено Костянтина Зінченко, за ініціативи якого було розпочато ревізію діяльності ДП та фінансовий аудит.

Також наприкінці 2019 року КМУ вніс ДП «Конярство України» до переліку об'єктів приватизації.

Державне підприємство «Конярство України» створене відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.08.2010 № 510.

У склад ДП входять 14 філій без права юридичної особи.

Це десять кінних заводів, три племінних центра з конярства та Одеський іподром.

В постійному користуванні за ДП «Конярство України» знаходиться 54,1 тис.

сільськогосподарських угідь, з яких 43,5 тис.

га ріллі.

Источник материала
Поделиться сюжетом