"Наполеон": рецепти смачного торта
"Наполеон": рецепти смачного торта

"Наполеон": рецепти смачного торта

06:24, 24 лютого 2020.

Свята.

Підбірка класичних і не дуже рецептів відомого торта "Наполеон".

Наполеон - на перший погляд, це дуже складний у приготуванні торт.

Але це тільки на перший погляд.

Насправді, ви просто не знайшли ще "свій рецепт".

Наполеон прекрасний тим, що його коржі не вимагають довгого випікання і навіть якщо вони пригорять - нічого страшного.

Легка пригаринка лише додасть насиченості смаку.

"Наполеон" з заварним шоколадним кремом.

З склянки борошна.

250 г маргарину.

200 г сметани.

½ Ч.

1 ст.

лимонного соку.

Борошно посікти з маргарином ножем, додати соду, погашену лимонним соком, після цього влити сметану, все змішати, зліпити ковбаску і покласти в морозилку на 40 хв.

Потім розділити на 10 частин.

Кожну частину тонко розкачати, обрізати по формі і випекти в духовці при температурі 250 градусів до золотистого кольору.

125 г цукру.

3 яйця.

45 г борошна.

щіпка солі.

0,5 л молока.

2-3 ст.

ванільний цукор.

Відокремити жовтки від білків.

Збити яєчні жовтки з цукром і сіллю.

Поступово вмішати борошно і какао.

Гаряче молоко влити тонкою цівкою в суміш, постійно помішуючи.

Перелити суміш у каструлю і нагріти на середньому вогні при постійному енергійному помішуванні до закипання.

Зменшити вогонь і варити 2 хвилини.

Крем остудити, періодично помішуючи.

Білки збити в міцну піну і акуратно ввести в остиглий крем.

Коржі промазати кремом, зверху посипати крихтою від коржів.

"Наполеон" з заварним кремом без масла.

Для коржів:.

2,5-3 ст.

200 г маргарину;.

0.5 ст.

2 ст.

оцту 9%.

Для крему:.

2 літри молока;.

14 яєчних жовтків або 7 яєць;.

2 ст.

3-4 ст.

2 уп.

ванільного цукру.

Заморожений маргарин натерти на тертці.

Додати борошно, оцет і воду.

Замісити м'яке, еластичне тісто.

Поставити тісто в холодильник на годину.

Охолоджене тісто розділити на 18-20 кульок.

Кожну кульку дуже тонко розкачати.

Проколоти корж виделкою по всій поверхні.

Випікати до повного висихання і підрум'янення коржа.

Змішати цукор, жовтки, борошно, ванільний цукор.

У масу з жовтками влити гаряче молоко, ретельно перемішати.

Довести суміш до кипіння, постійно помішуючи.

Змастити коржі остиглим кремом, і відправити торт в холодильник на ніч.

Наполеон "Домашній".

500 г маргарину.

5 склянок борошна.

3 склянки молока.

2 ст.

ложки олії.

1 яйце.

2 склянки цукру.

500 грамів вершкового масла.

Заморожений маргарин потерти на велику тертку, додати борошно, 1 склянку молока і рослинну олію.

Добре вимісити тісто, розділити на 10-12 частин, скачати кульки, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину.

Потім тонко розкачати кожну кульку.

Випікати коржі на пергаменті.

Для крему змішати 2 склянки молока, 1 яйце, ванілін, 1 ст.

ложку борошна, 1 ст.

ложку цукру.

Варити на маленькому вогні до консистенції манної каші, зняти з вогню та остудити.

500 гр.

розм'якшеного вершкового масла розтерти до білого кольору з 2 склянками цукру і поступово додати заварений крем.

Збити міксером.

"Наполеон" на пиві.

250 г маргарину.

2 ст.

г борошна,.

0,5 склянки пива.

300 г молока.

1 ст.

цукру, ванілін.

200 г вершкового масла.

Маргарин і борошно (залиште 1/3 склянки) порубати ножем в крихту.

Додати пиво і борошно, що залишилося.

Замісити тісто.

Розділити на 8 частин і прибрати в холодильник.

Для крему 300 г молока виливаємо в каструлю, додаємо склянку цукру.

Варити 40 хвилин, в кінці додати ванілін.

Готову масу охолодити.

Розм'якшене вершкове масло трохи збити, додаючи по ложці молочної маси.

Коржі тонко розкачати, вирізати форму, наколоти виделкою і випікати до готовності близько 5-7 хвилин при 180 градусах.

Зібрати торт, промазуючи кожен шар кремом.

Витримати його 3 години при кімнатній температурі, а потім прибрати в холодильник.

#торт#Наполеон#рецепт.

Источник материала
Поделиться сюжетом