06:24, 24 лютого 2020.
Свята.
Підбірка класичних і не дуже рецептів відомого торта "Наполеон".
Наполеон - на перший погляд, це дуже складний у приготуванні торт.
Але це тільки на перший погляд.
Насправді, ви просто не знайшли ще "свій рецепт".
Наполеон прекрасний тим, що його коржі не вимагають довгого випікання і навіть якщо вони пригорять - нічого страшного.
Легка пригаринка лише додасть насиченості смаку.
"Наполеон" з заварним шоколадним кремом.
З склянки борошна.
250 г маргарину.
200 г сметани.
½ Ч.
1 ст.
лимонного соку.
Борошно посікти з маргарином ножем, додати соду, погашену лимонним соком, після цього влити сметану, все змішати, зліпити ковбаску і покласти в морозилку на 40 хв.
Потім розділити на 10 частин.
Кожну частину тонко розкачати, обрізати по формі і випекти в духовці при температурі 250 градусів до золотистого кольору.
125 г цукру.
3 яйця.
45 г борошна.
щіпка солі.
0,5 л молока.
2-3 ст.
ванільний цукор.
Відокремити жовтки від білків.
Збити яєчні жовтки з цукром і сіллю.
Поступово вмішати борошно і какао.
Гаряче молоко влити тонкою цівкою в суміш, постійно помішуючи.
Перелити суміш у каструлю і нагріти на середньому вогні при постійному енергійному помішуванні до закипання.
Зменшити вогонь і варити 2 хвилини.
Крем остудити, періодично помішуючи.
Білки збити в міцну піну і акуратно ввести в остиглий крем.
Коржі промазати кремом, зверху посипати крихтою від коржів.
"Наполеон" з заварним кремом без масла.
Для коржів:.
2,5-3 ст.
200 г маргарину;.
0.5 ст.
2 ст.
оцту 9%.
Для крему:.
2 літри молока;.
14 яєчних жовтків або 7 яєць;.
2 ст.
3-4 ст.
2 уп.
ванільного цукру.
Заморожений маргарин натерти на тертці.
Додати борошно, оцет і воду.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Поставити тісто в холодильник на годину.
Охолоджене тісто розділити на 18-20 кульок.
Кожну кульку дуже тонко розкачати.
Проколоти корж виделкою по всій поверхні.
Випікати до повного висихання і підрум'янення коржа.
Змішати цукор, жовтки, борошно, ванільний цукор.
У масу з жовтками влити гаряче молоко, ретельно перемішати.
Довести суміш до кипіння, постійно помішуючи.
Змастити коржі остиглим кремом, і відправити торт в холодильник на ніч.
Наполеон "Домашній".
500 г маргарину.
5 склянок борошна.
3 склянки молока.
2 ст.
ложки олії.
1 яйце.
2 склянки цукру.
500 грамів вершкового масла.
Заморожений маргарин потерти на велику тертку, додати борошно, 1 склянку молока і рослинну олію.
Добре вимісити тісто, розділити на 10-12 частин, скачати кульки, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
Потім тонко розкачати кожну кульку.
Випікати коржі на пергаменті.
Для крему змішати 2 склянки молока, 1 яйце, ванілін, 1 ст.
ложку борошна, 1 ст.
ложку цукру.
Варити на маленькому вогні до консистенції манної каші, зняти з вогню та остудити.
500 гр.
розм'якшеного вершкового масла розтерти до білого кольору з 2 склянками цукру і поступово додати заварений крем.
Збити міксером.
"Наполеон" на пиві.
250 г маргарину.
2 ст.
г борошна,.
0,5 склянки пива.
300 г молока.
1 ст.
цукру, ванілін.
200 г вершкового масла.
Маргарин і борошно (залиште 1/3 склянки) порубати ножем в крихту.
Додати пиво і борошно, що залишилося.
Замісити тісто.
Розділити на 8 частин і прибрати в холодильник.
Для крему 300 г молока виливаємо в каструлю, додаємо склянку цукру.
Варити 40 хвилин, в кінці додати ванілін.
Готову масу охолодити.
Розм'якшене вершкове масло трохи збити, додаючи по ложці молочної маси.
Коржі тонко розкачати, вирізати форму, наколоти виделкою і випікати до готовності близько 5-7 хвилин при 180 градусах.
Зібрати торт, промазуючи кожен шар кремом.
Витримати його 3 години при кімнатній температурі, а потім прибрати в холодильник.
#торт#Наполеон#рецепт.