Колишньому меру Ірпеня вручили підозру. Йому загрожує до восьми років ув'язнення
Колишньому меру Ірпеня вручили підозру. Йому загрожує до восьми років ув'язнення

Колишньому меру Ірпеня вручили підозру. Йому загрожує до восьми років ув'язнення

Ірпінська місцева прокуратура вручила екс-меру Ірпеня Володимиру Карплюку обвинувальний акт та передала його до Ірпінського суду.

Про це «Громаді Приірпіння» повідомив керівник Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь.

«Підозру йому оголосила Генеральна прокуратура, але провадження було розпочате в нас.

В минулому році Генеральна прокуратура його витребувала, змінила підслідність за головним слідчим управлінням нацполіції.

В поточному році вони передали кримінальне провадження до Ірпінського відділу поліції, нагляд у формі процесуального керівництва почали здійснювати прокурори Ірпінського відділу місцевої прокуратури», – розповідає Дмитрунь.

4 ст.

191 ККУ – привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Ця стаття передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Мова йде про розтрату 250 тис.

грн під час будівництва в Ірпені парку «Центральний».

У листопаді 2019 року Главком писав, що колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк намагається саботувати роботу Ірпінської міськради і натиснути на прокуратуру Києво-Святошинського району, щоб уникнути кримінальної відповідальності і продовжити будівництво скандального ЖК «Синергія сіті».

ЗМІ раніше повідомляли, що Карплюк має репутацію одного і найскандальніших мерів України.

Посаду міського голови Ірпеня він займав з жовтня 2014-го по серпень 2018 року.

За цей час його звинувачували в незаконній передачі земельних ділянок під забудову, йому приписували зв'язок із найскандальнішими об'єктами будівництва в Ірпені і в регіоні (ЖК «Новатор», «Центральний», «Варшавський двір», Rich Town, «Буча Квартал», «Полтавський», «Сімейний», «Центральний», «Лісова Буча» та «Парковий»), а також - незаконне збагачення (в декларації Карплюк вказав до сотні квартир і нерухомість за кордоном).

Источник материала
Поделиться сюжетом