На Закарпатті наразі немає тестів на коронавірус – ОДА
На Закарпатті наразі немає тестів на коронавірус – ОДА

На Закарпатті наразі немає тестів на коронавірус – ОДА

14:02, 25 лютого 2020.

Країна.

За даними Закарпатської ОДА, до МОЗ надійшло 3 тис.

тестів на коронавірус, які розподілятимуться по областях.

Закарпатська область наразі не отримала тести на виявлення коронавірусу та очікує на відповідний розподіл від Міністерства охорони здоров’я України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомила директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров.

За її словами, наразі є інформація тільки про те, що МОЗ України отримало відповідні тести на виявлення коронавірусу і розподілятиме їх по областях.

Відомо, що таких тестів надійшло 3 тис.

«Впевнена, що при розподілі тестів у міністерстві врахують, що Закарпаття межує із чотирма країнами», - додала Біров.

Вона також уточнила, що на території Закарпатської області вже розроблені заходи щодо запобігання поширенню небезпечної недуги в разі її виявлення, кожна структура має чіткий алгоритм дій, що робити у такій ситуації.

«Є 13 бригад, які будуть займатися госпіталізацією.

Наразі працюємо спільно з прикордонниками, митниками, провели тренінги з персоналом», - заявила директор департаменту.

Окрім того, вона повідомила, що медперсонал та працівники тих структурних підрозділів, які можуть контактувати з хворими, забезпечені всіма необхідними засобами захисту.

«Минулого тижня із держрезерву отримали відповідні засоби, у тому числі 285 тисяч масок», - додала Біров.

Як повідомляв УНІАН, з 08:00 25 лютого у Закарпатській області у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Тиса» ввели обов'язковий температурний скрінінг громадян, які в’їжджають в Україну з ЄС з метою запобігання поширенню коронавірусу з Італії.

24 лютого ЗМІ повідомили про госпіталізацію до Закарпатської обласної інфекційної лікарні заробітчанина із Закарпаття, який контактував із китайцем в Угорщині та має ознаки недуги.

25 лютого в Закарпатській ОДА повідомили, що у чоловіка діагностовано бронхіт, його разом із дружиною обстежують в обласній інфекційній лікарні.

Источник материала
Поделиться сюжетом