Перша стадія гниття: з якого м'яса готують найкращі стейки
Перша стадія гниття: з якого м'яса готують найкращі стейки

Перша стадія гниття: з якого м'яса готують найкращі стейки

Найкращі стейки готують з мармурової яловичини.

М'ясо витримують у спеціальних камерах з певною температурою і вологістю.

Відбувається ферментація, яка є першою стадією гниття.

Процес безпечний, саме він робить стейк ніжним і соковитим."Щоб зробити добрий стейк, слід використовувати мармурову яловичину.

Так називається, бо на зрізі м'ясо має мармуровий вигляд", - розповів Gazeta.

ua Дмитро Борисов, столичний ресторатор.

Мармурова яловичина - сорт м'яса з тонкими жировими прошарками.

Завдяки ним у процесі швидкої теплової обробки жир перетворюється на м'ясні соки.

Чим більше тонких прошарків, тим вища ціна."Щоб стейк був м'яким, ніжним, соковитим, тримаємо м'ясо у камерах, де є спеціальний температурний режим і режим вологості.

М'ясо витримуємо від 20 до 60 днів.

За цей час зайва волога виходить, а смак концентрується.

Відбувається ферментація, по суті це перша стадія гниття, яка дає нам дає змогу їсти соковитий стейк.

М'ясо окислюються бактеріями, руйнуються волокна.

Це контрольований процес, він безпечний", - додав Борисов.

Після двох - не має значення, скільки їх" - Дмитро Борисов.

Для приготування якісних стейків використовують м'ясо молодих биків.

Їх тривалий час тримають на молочному вигодовуванні, далі переводять на випас.

Через певний час поміщають в індивідуальні стійла, де підвішують на спеціальних стропах.

Це не дає їм рухатися, але й не дозволяє жиру накопичуватися в одному місці.В Україні з'явилось "рослинне м'ясо" від Beyond meat.

Його готують з горохового білка, крохмалю і кокосової олії.

За смаком і запахом штучне м'ясо практично не відрізняється від яловичини.

У старт-ап вклали гроші Леонардо Дікапріо і Білл Гейтс.

Новинка набула популярності у світі.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны