Найкращі стейки готують з мармурової яловичини.
М'ясо витримують у спеціальних камерах з певною температурою і вологістю.
Відбувається ферментація, яка є першою стадією гниття.
Процес безпечний, саме він робить стейк ніжним і соковитим."Щоб зробити добрий стейк, слід використовувати мармурову яловичину.
Так називається, бо на зрізі м'ясо має мармуровий вигляд", - розповів Gazeta.
ua Дмитро Борисов, столичний ресторатор.
Мармурова яловичина - сорт м'яса з тонкими жировими прошарками.
Завдяки ним у процесі швидкої теплової обробки жир перетворюється на м'ясні соки.
Чим більше тонких прошарків, тим вища ціна."Щоб стейк був м'яким, ніжним, соковитим, тримаємо м'ясо у камерах, де є спеціальний температурний режим і режим вологості.
М'ясо витримуємо від 20 до 60 днів.
За цей час зайва волога виходить, а смак концентрується.
Відбувається ферментація, по суті це перша стадія гниття, яка дає нам дає змогу їсти соковитий стейк.
М'ясо окислюються бактеріями, руйнуються волокна.
Це контрольований процес, він безпечний", - додав Борисов.
Після двох - не має значення, скільки їх" - Дмитро Борисов.
Для приготування якісних стейків використовують м'ясо молодих биків.
Їх тривалий час тримають на молочному вигодовуванні, далі переводять на випас.
Через певний час поміщають в індивідуальні стійла, де підвішують на спеціальних стропах.
Це не дає їм рухатися, але й не дозволяє жиру накопичуватися в одному місці.В Україні з'явилось "рослинне м'ясо" від Beyond meat.
Його готують з горохового білка, крохмалю і кокосової олії.
За смаком і запахом штучне м'ясо практично не відрізняється від яловичини.
У старт-ап вклали гроші Леонардо Дікапріо і Білл Гейтс.
Новинка набула популярності у світі.