Україна збільшила виробництво молока екстра-сорту
Україна збільшила виробництво молока екстра-сорту

Україна збільшила виробництво молока екстра-сорту

14:36, 25 лютого 2020.

Агро.

32.

На переробні підприємства України в 2019 році надійшло 710,3 тисячі тонн молока екстра-сорту - на 124,1 тисячі тонн більше, ніж роком раніше.

Надходження сировинного молока сорту "екстра" на переробні підприємства України у 2019 році зросли до 710,3 тисячі тонн, або на 21,5%.

Про це повідомила прес-служба Асоціації виробників молока (АВМ) з посиланням на дані Держстату.

Згідно з повідомленням, переробні підприємства в минулому році отримали на 124,1 тисячі тонн більше сировини екстра-сорту, ніж роком раніше.

Традиційно постачальниками сировини цього сорту були виключно сільськогосподарські підприємства.

"Зростання загального валу сировини екстракласу є позитивним сигналом і свідчить про те, що, попри складну ситуацію в галузі, підприємства працюють над покращенням якості молока", - цитує прес-служба аналітика АВМ Володимира Андрійцев.

За його словами, 2019 рік став найуспішнішим в плані зростання виробництва сировини екстра-сорту – його частка в структурі надходжень молока від підприємств у 2019 році збільшилася до 27,2% до 21,6% у 2018 році.

Як зазначив Андрієць, виробники молока розуміють, що витрати на покращення якості молока окупаються.

Крім того, до підвищення якості сировини спонукають нові норми з безпеки молока і молочних продуктів, які набрали чинності минулого року.

"Згідно з ним, всі здане на переробку молоко має відповідати найвищому класу – "екстра".

Щоб виробники молока могли адаптуватися до нових вимог, до 2022 року встановлено перехідний період", - відзначає експерт.

Згідно з повідомленням, у 2019 році на переробні підприємства України надійшло 3,8 мільйона тонн молока всіх сортів, що на 9,1% менше, ніж роком раніше.

Дефіцит сировини становив 379,2 тисячі тонн.

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної служби статистики, виробництво молока в Україні у 2019 році скоротилося на 3,7% - до 9,68 мільйона тонн.

Источник материала
Поделиться сюжетом