В НАЗК пояснили, які доходи не потрібно вказувати у декларації
В НАЗК пояснили, які доходи не потрібно вказувати у декларації

В НАЗК пояснили, які доходи не потрібно вказувати у декларації

Кошти, повернуті як податкова знижка за навчання дитини, не вважаються доходом, тому їх не потрібно вказувати в розділі 11 «Доходи, у тому числі подарунки» декларації.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«На «гарячу лінію» Національного агентства минулого тижня надійшла велика кількість запитань, що стосуються доцільності внесення в розділ 11 «Доходи, у тому числі подарунки» декларації суми коштів, повернутих з податку на доходи фізичних осіб за навчання дитини», – йдеться в повідомленні.

Національне агентство зазначає, що податкова знижка, нарахована та виплачена відповідно до статті 166 Податкового кодексу України, не вважається доходом для цілей декларування та не зазначається у розділі 11 «Доходи, у тому числі подарунки» декларації.

доходи від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;.

доходи виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених IV розділом Податкового кодексу України;.

доходи від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими вже був сплачений податок на доходи фізичних осіб;.

доходи у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких вже було сплачено податок.

Обов’язок подавати декларації виникає при отриманні:.

доходів від інших фізосіб, які не зареєстровані як самозайняті особи (податкових агентів);.

доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;.

іноземного доходу;.

в інших передбачених Кодексом випадках.

Громадяни, які у 2019 році отримували іноземні доходи, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

За неподання або несвоєчасне подання податкової звітності або невиконання вимог щодо внесення змін у податкову звітність Податковим кодексом України передбачені штрафні санкції.

Як повідомлялося, міністр, яка скаржилася на низьку зарплату, потрапила в гучний скандал через купівлю квартири.

Єрмак показав свої статки: оприлюднена е-декларація нового керівника Офісу президента.

Источник материала
Поделиться сюжетом