Про це свідчать дані Динамічної інфографіки посівних площ під овочами, передає Super.
Аналіз даних 2010 та 2019 років показав, що найбільше скорочення відбулося у посівних площах під помідорами (-14,9 тис.
Також на 12,5 тис.
га аграрії скоротили площі під капустою та на 12 тис.
га — під цибулею.
За звітний період у розрізі культур найменше скорочення площ зафіксовано під гірким перцем (-2,2 тис.
га), баклажанами (-2,5 тис.
га) та перцем солодким (-3 тис.
Трохи більше, а саме 4,7 тис.
га, скоротили наші аграрії під буряком, а 4,8 тис.
га — під морквою та 5 тис.
га — під огірками.
Однак, порівнюючи дані за звітний період, було зафіксовано збільшення площ посівів кабачків та гарбузів, а також часнику.
Аналіз даних 2010 та 2019 років показав, що приріст площ під посіви кабачків збільшився на 3,8 тис.
га, а гарбузів — 3,55 тис.
В українських аграріїв також було зафіксовано приріст посівних площ під часником, який становив 2,8 тис.