Заборона російських соцмереж виявилась ефективною – СБУ
Заборона російських соцмереж виявилась ефективною – СБУ

Заборона російських соцмереж виявилась ефективною – СБУ

Аналіз інформаційної складової ефективності заборони російських соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники» свідчить про позитивні результати застосованих обмежувальних заходів.

Про це повідомили у Службі безпеки, пише РБК-Україна.

Зазначається, що прямим наслідком запровадження санкцій стало скорочення української аудиторії заборонених інформаційних ресурсів, завдяки чому істотно звузилась цільова аудиторія, проти якої було спрямовано негативні інформаційні впливи РФ.

«Разом з тим, зазначені соціальні мережі надалі використовуються російськими спецслужбами в якості інструменту інформаційної війни проти України.

Протягом 2019 року слідчими органів безпеки було відкрито 34 кримінальних проваджень щодо власників сепаратистських спільнот та пропагандистів сепаратизму у соцмережах «ВКонтакте» та «Одноклассники», дії яких містять ознаки вчинених злочинів, передбачених ст.

109, ст.

110 та ст.

258-3 КК України.

У рамках цих кримінальних проваджень винесено 21 обвинувальний вирок суду», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що згідно з ч.

1 ст.

5 закону України «Про санкції», СБУ має право винести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій.

«Остаточне рішення щодо застосування персональних санкцій приймається РНБО та вводиться в дію указом президента», - додали в СБУ.

В ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб.

Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Також Порошенко ввів тоді трирічні санкції проти путінських телеканалів.

Читайте також матеріал «Главкома»:.

Гібридна війна в інтернеті: чи дійсно зникнуть «Яндекс», «Однокласники» та «Вконтакте».

Источник материала
Поделиться сюжетом