IT-спеціалісти ESET розповіли, як захистити особисті дані у Facebook
IT-спеціалісти ESET розповіли, як захистити особисті дані у Facebook

IT-спеціалісти ESET розповіли, як захистити особисті дані у Facebook

07:20, 27 лютого 2020.

Наука та IT.

10.

Facebook надає користувачам можливість переглянути, скільки інформації соцмережа зібрала про них з моменту реєстрації.

IT-фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в галузі кібербезпеки – словацької компанії ESET розповіли, як користувачам соціальної мережі Facebook захистити особисті дані від зловмисників.

Відповідна інформація опублікована на сайті ESET.

"Поки Facebook залишається однією з найбільш популярних соціальних мереж, і майже кожен нею користується.

Тому якщо ви були та залишаєтеся активним користувачем, аудит налаштувань приватності власного профілю необхідно проводити регулярно", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з повідомленням, насамперед користувачам соцмережі необхідно перевірити, яка інформація доступна для відвідувачів їхньої сторінки, і переглянути налаштування приватності.

Після чого наступним кроком, на думку фахівців з кіберзахисту, повинен стати аудит публікацій.

Подивитися історію своїх постів можна вручну або обмежити в налаштуваннях приватності коло осіб, які можуть бачити не тільки попередні, а й навіть наступні матеріали.

"Єдиним способом обмеження доступу до своїх попередніх публікацій є вибір вручну всіх користувачів, яким не дозволено переглядати пости.

Тоді як для майбутніх публікацій можна встановити обмеження за допомогою вибору створеної групи або спеціального списку друзів", - повідомляється на сайті ESET.

У компанії радять двічі подумати перед тим, як ділитися всіма подробицями свого життя у мережі, оскільки це може допомогти недоброзичливцям створити досить вичерпну картину їхніх звичок, яку потім можна використовувати у зловмисних цілях.

Після перевірки публікацій, за даними IT-фахівців, слід перейти до перегляду списку друзів і видалити з нього незнайомих людей, щоб розуміти, хто має доступ до вмісту сторінки.

Не варто також нехтувати налаштуваннями приватності опублікованих фотографій.

Іншим важливим правилом безпеки у мережі, за даними ESET, є акуратне використання додатків, опитувань та ігор у Facebook, які просять користувачів надати їм певний перелік дозволів, що можуть навіть не стосуватися функціоналу.

"Потрібно пам'ятати, що надавати всі ці дозволи стороннім додаткам не завжди безпечно.

Перелік всіх програм і ресурсів, на яких Ви використали свій акаунт Facebook для входу, є в розділі «Програми і сайти».

У будь-який час є можливість переглянути їх і вручну вийти з облікових записів або обмежити інформацію, якою Ви ділитеся з ними", - наголошують у компанії.

Експерти з кібербезпеки ESET також повідомляють, що Facebook надає користувачам можливість переглянути, скільки інформації соціальна мережа зібрала про них з моменту реєстрації.

«Завдяки параметру «Доступ до вашої інформації і її завантаження», ви можете завантажити повну копію даних або тільки певні типи за діапазоном дат», - підсумували IT-спеціалісти ESET.

Як повідомляв УНІАН, раніше IT-спеціалісти ESET дали поради, як безпечно використовувати відкриті мережі Wi.

Fi, щоб уникнути передачі особистих даних зловмисникам.

Компанія ESET – провідний розробник рішень у галузі комп'ютерної безпеки та експерт у сфері ІТ-безпеки.

Компанія була заснована в 1992 році в Словаччині й на сьогодні представлена у понад 180 країнах світу.

Источник материала
Поделиться сюжетом