«Рівнеазот» виграв суд щодо сплати 77 млн гривень податків
«Рівнеазот» виграв суд щодо сплати 77 млн гривень податків

«Рівнеазот» виграв суд щодо сплати 77 млн гривень податків

Про це повідомляє finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, відповідні кошти були сплачені повіреними позивача — ДП «Хімік» ПАТ «Азот» і ТОВ «Хім-Трейд».

При цьому податківці констатували, 17−18 грудня 2019 року відбулося зарахування коштів з рахунку «Нез`ясовані платежі» на рахунок позивача по сплаті єдиного внеску.

Також фіскали зазначали, що за позивачем вже не обліковується будь-яка недоїмка зі сплати єдиного внеску, «а тому предмет спору відсутній через відкликання оскаржуваної вимоги».

Щоправда, суд вирішив, що «оскаржувана вимога №Ю-258−11 не може вважатися відкликаною, оскільки 17−18 грудня 2019 року платника податків не здійснював жодного зарахування коштів на рахунок єдиного внеску», а «таке зарахування здійснене фіскальним органом самостійно».

Києва задовольнив позов Головного управління Пенсійного фонду України в м.

Києві (в справі № 640/18 421/19) та вирішив стягнути з ПрАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс» заборгованість на відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій в сумі 71,8 млн грн.

Згідно з судовими матеріалами, відповідач в порушення вимог чинного законодавства не сплачує суму витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, у зв`язку з чим за період з червня 2017 року по серпень 2019 року виникла заборгованість.

За даними держреєстру, кінцеві бенефіціари ПрАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс» та ПрАТ «Рівнеазот» — Дмитро Фірташ.

Источник материала
Поделиться сюжетом