Про це повідомляє прес-служба компанії.
Зазначають, що такий крок є вимогою часу, оскільки продуктивність робота дозволить запровадити всебічний контроль за якістю давальницької сировини, від якої залежить робота підприємства.
«На старому обладнанні ми могли робити лише 40 проб на добу, завдяки ж автоматизації продуктивність зросте у понад 10 разів, адже робот відбирає 20−30 проб за годину.
Нові технології дозволять нам скласти розширену хімічну карту коренеплодів.
Це надасть можливість, до прикладу, точно визначити вміст ГМО у цукрових буряках, здійснювати оперативніший та якісніший контроль за станом сировини і посівів на полях», — розповідає головний інженер Шепетівського цукрового комбінату Роман Ковальчук.
Більше того, будівництво інноваційного комплексу для досліджень цукрових буряків у перспективі заощадить і кошти для A’SPIK GROUP.
Зокрема, компанія відмовиться від оренди земельних наділів поза територієї пдіприємства для кагатних полів та старої сировинної лабораторії, оскільки у новому сезоні цукроваріння всі ці об'єкти розташовуватимуться виключно на теренах комбіната.
Відтак, автоматизація не лише призведе до збільшення продуктивності, зменшення витрат робочого часу і обігових коштів, а й принесе користь довкіллю.
Постачальником і розробником роботизованого обладнання стане польська компанія Wikpol.
тонн на добу.