Xiaomi Mi 11 і Samsung Galaxy S30 отримали з’ємний акумулятор
Xiaomi Mi 11 і Samsung Galaxy S30 отримали з’ємний акумулятор

Xiaomi Mi 11 і Samsung Galaxy S30 отримали з’ємний акумулятор

В даний час всі сучасні мобільні пристрої топового рівня оснащені вбудованою акумуляторною батареєю в корпус, тому витягти її з нього неможливо, принаймні без розбирання телефону.

Це створює масу незручностей для простих користувачів, коли виникає необхідність її замінити, тому що найчастіше провести подібну процедуру самостійно навіть при наявності необхідних інструментів вкрай складно, що дозволяє сервісним центрам заробляти великі суми грошей на всю цю ситуацію.

Phone 13 і інші смартфони з різних цінових категорій можуть отримати з’ємний акумулятор.

Все частіше і частіше законодавці з різних країн світу придумують для виробників телефонів різні складності.

Якщо у випадку з якимись окремими країнами, на зразок Росії та України, бренди можуть просто піти з ринку, якщо їх щось не влаштовує, то у випадку з європейським ринком зробити так не вийде, адже він генерує більше половини всіх продажів мобільних пристроїв в світі.

Саме тому є всі підстави вважати, що вже в найближчі роки все смартфони на ринку будуть в обов’язковому порядку оснащуватися знімним акумулятором, тому його можна буде замінити буквально за кілька секунд або хвилин, в залежності від конструкції телефону.

Сьогодні, 26 лютого 2020 року, влада Євросоюзу (ЄС) оголосили про те, що в наступному 2021 року вони офіційно представлять план по утилізації смартфонів, а разом з тим зобов’яжуть усіх виробників надалі випускати тільки такі моделі, які оснащені знімною батареєю.

Будь-які інші продавати в будь-яких європейських країнах, в тому числі в Німеччині, Болгарії, Франції, Чехії, Норвегії, Нідерландах, Великобританії і інших регіонах, виявиться неможливо законним чином.

Крім того, всіх виробників мобільних пристроїв зобов’яжуть всіляко сприяти будь-яким стороннім сервісним центрам, допомагаючи їм утилізувати продукцію і надавати оригінальні комплектуючі, в тому числі акумулятори для заміни.

Програма утилізації батарей виявиться обов’язковою для кожного бренду без винятку.

Піти на такі заходи планується через те, що популярність смартфонів з кожним роком б’є рекорди, а ще вони дуже швидко застарівають.

Щорічно сотні мільйонів мобільних пристроїв просто викидають, що завдає вкрай сильної шкоди навколишньому середовищу.

Влада Євросоюзу хочуть запустити спеціальну програму, яка зобов’яже всіх користувачів застарілих телефонів не викидати їх куди попало, а утилізувати безкоштовно в спеціальних центрах, здаючи туди свою стару електроніку.

Більше інформації на цей рахунок з’явиться вже в другій половині 2020 року.

Phone 13 та інші, які повинні вийти в наступному році, цілком можуть отримати з’ємну батарею.

Источник материала
Поделиться сюжетом