Голови МЗС України і Туреччини обговорили ситуацію із загибеллю турецьких військових у Сирії
Голови МЗС України і Туреччини обговорили ситуацію із загибеллю турецьких військових у Сирії

Голови МЗС України і Туреччини обговорили ситуацію із загибеллю турецьких військових у Сирії

18:58, 28 лютого 2020.

Політика.

34.

Голова МЗС Туреччини поінформував українського колегу про наслідки атаки по позиціях турецьких збройних сил, яку вчинили війська режиму Асада за сприяння РФ.

Голова МЗС України висловив Туреччині підтримку у зв'язку з загибеллю її військових у Сирії / фото УНІАН.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко запевнив міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу у підтримці у зв'язку з загибеллю турецьких військових у Сирії.

Як йдеться в повідомленні МЗС України, сьогодні відбулася телефонна розмова Пристайка з Чавушоглу.

У ході розмови глава зовнішньополітичного відомства Туреччини детально поінформував про наслідки атаки по позиціях турецьких збройних сил з боку урядових військ режиму Башара Асада за підтримки РФ в зоні деескалації на території провінції Ідліб.

Чавошоглу звернув увагу на конкретні кроки, яких вживає уряд Туреччини з метою стабілізації ситуації на кордоні, та подальші дії для недопущення чергової гуманітарної катастрофи в регіоні.

Своєю чергою, Пристайко висловив співчуття з приводу загибелі турецьких військовослужбовців, запевнив у підтримці Туреччини з боку України та наголосив на солідарності з міжнародними партнерами щодо необхідності негайного припинення насильства і недопущення нових людських жертв серед військових та цивільних.

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого літаки режиму президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії завдали ударів по позиціях турецьких Збройних сил у Сирії.

33 турецьких військових загинули, ще 32 солдати дістали поранення.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны