Microsoft припинить інвестувати в фірми з розпізнавання осіб
Microsoft припинить інвестувати в фірми з розпізнавання осіб

Microsoft припинить інвестувати в фірми з розпізнавання осіб

Microsoft заявила, що більше не буде інвестувати в сторонні компанії, що займаються технологіями розпізнавання осіб, після скандалу навколо її вкладень в ізраїльський стартап Any.

За словами критиків і правозахисників, Any.

Vision активно застосовувала своє ПО для стеження за палестинцями на Західному березі річки Йордан на користь ізраїльського уряду.

Тепер Microsoft заявила, що незалежне розслідування, проведене колишнім генеральним прокурором США Еріком Холдером (Eric Holder) і його командою з міжнародної юридичної фірми Covington & Burling, показало, що технологія Any.

Vision раніше не застосовувалася і зараз не використовується в програмі масового спостереження на Західному березі.

В іншому випадку це б порушувало зобов’язання по етичному використанню технології розпізнавання осіб, які в’язала на себе Any.

Vision при отриманні інвестицій від Microsoft.

Незважаючи на це, Microsoft заявила, що відмовляється від вкладень в Any.

Vision і більше не буде робити міноритарні вклади в будь-сторонні фірми, що займаються розпізнаванням осіб.

Програмний гігант пояснив це складнощами контролю міноритарних акціонерів за компаніями.

«Завдяки глобальній зміні своєї інвестиційної політики, спрямованої на припинення міноритарних інвестицій в компанії, що продають технології розпізнавання осіб, Microsoft перейшла до комерційних відносин, які дають Microsoft більше контролю і нагляду над використанням чутливих технологій», – написала компанія серед іншого.

Хоча Microsoft відмовляється від фінансування фірм з розпізнавання осіб, у неї все ще залишається власна аналогічна технологія, реалізована через платформу хмарних обчислень Azure.

API Face дозволяє будь-якому розробнику вбудувати розпізнавання осіб в свої додатки для безпроблемного і надійної взаємодії з користувачем.

Однак в минулому році президент і головний юрисконсульт компанії Бред Сміт (Brad Smith) заявив, що Microsoft ніколи не буде продавати розпізнавання осіб з метою спостереження і не буде надавати доступ правоохоронним органам до цієї технології через побоювання порушення прав людей.

Але чи означає нова інвестиційна позиція Microsoft, що вона все ще може поглинати або ставати мажоритарним акціонером в компаніях, що займаються розпізнаванням осіб, поки неясно.

Источник материала
Поделиться сюжетом