Томенко закликав слуг народу відмовитися від другої "депутатської" зарплати
Томенко закликав слуг народу відмовитися від другої "депутатської" зарплати

Томенко закликав слуг народу відмовитися від другої "депутатської" зарплати

Голова парламенту України Дмитро Разумков підтримав вимогу Миколи Томенка відмовитись партіям та депутатам від бюджетних коштів на користь охорони здоров`я.

“Можу звернутися в тому числі і до народних депутатів.

Я розумію, зарплата важлива, але, є ще “депутатські”, їх отримують усі.

Я не можу змусити це робити, але, думаю, було б корисно підтримати гарну ініціативу і відмовитися в фонд бюджету для того, щоб витратити їх на більш важливі потреби”, – сказав Разумков.

Дмитро Разумков - фото Знай.

21 березня лідер партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко на свої сторінці у Facebook закликав партії, які представлені в парламенті, відмовитись від бюджетного фінансування на користь боротьби з коронавірусом в Україні.

Вчора голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що партія просить перенаправити всю суму бюджетного фінансування до Стабілізаційного фонду й використати для потреб медиків, які боряться з пандемією.

В свою чергу Томенко зазначив: "Чекаємо також на підтримку нашої пропозиції від Медведчука, Порошенка, Тимошенко і Вакарчука, щоб всі 283 мільйони 530.9 тисяч бюджетних гривень невідкладно пішли не на їхню партійну рекламу, а на боротьбу з коронавірусом! Щодо другої нашої поради - про відмову від другої депутатської зарплати (тобто коштів на депутатську діяльність, якої нині не має), то Разумков тут схитрив.

Мовляв, змусити не можу, а просто звертаюся до депутатів з проханням відмовитися.

Це рекомендація в нікуди, тому пропоную внести та розглянути Постанову ВР на позачерговому засідання 30 березня з такою назвою: «Про заходи щодо упорядкування окремих видатків Державного бюджету України», в якій передбачити обов‘язковість переведення коштів з статті видатків на так звану другу депутатську зарплату до стабілізаційного фонду бюджету (за 10 місяців - це біля 150 мільйонів гривень).".

Популярні новини зараз.

Син поховав зараженого коронавірусом батька, а той воскрес і повернувся додому.

Зеленський без маски вийшов до журналістів з радісними новинами, повне відео.

Бабуся вас похвалить точно — рецепт ідеальних сирників на всю родину.

Київ шматує коронавірус - названо кількість заражених, столиця у страшній небезпеці.

Показати ще.

Скріншот посту Миколи Томенка у Facebook.

Источник материала
Поделиться сюжетом