Sony виділить частину свого бізнесу в окрему компанію
Sony виділить частину свого бізнесу в окрему компанію

Sony виділить частину свого бізнесу в окрему компанію

Sony оголосила днями, що виділить весь свій сегмент електронних продуктів і рішень (Electronics Products & Solutions, EP&S), включаючи бізнес по обробці зображень і мобільного зв’язку, в проміжний холдинг під назвою Sony Electronics Corporation.

Зміна набуде чинності вже 1 квітня, і це не жарт.

У прес-релізі, оголошує про реорганізацію, Sony в загальних рисах змалювала план, пояснивши, що тепер всі підрозділи, що займаються продуктами в області обробки зображень, мобільних комунікацій і домашніх розваг, будуть працювати під новим ім’ям.

«За допомогою створення Sony Electronics Corporation ми не тільки прискоримо інтеграцію підприємств сегмента EP&S, – наголошується в повідомленні, – але також будемо прагнути оптимізувати свою організаційну структуру, штат фахівців і бізнес-портфель, одночасно підвищуючи конкурентоспроможність і створюючи новий бізнес».

.

При цьому з метою оптимізації будуть суміщені відділи відповідних підрозділів, що відповідають за маркетинг, виробництво, логістику і розробку.

Необхідно відзначити, що успішне підрозділ Sony Interactive Entertainment, яке займається консолями Play.

Station і іграми, залишиться незалежним.

Схоже, в даному випадку мова йде про злиття трьох проблемних бізнесів: попит на масові камери падає через смартфонів (хоча мобільні датчики Sony вельми популярні), мобільні апарати Xperia швидко здають позиції конкурентам, а телевізори та інша техніка компанії вже не блищать, як перш.

Як реорганізація відіб’ється на майбутньому продуктів Sony в цих сферах, не ясно.

Часом подібна реструктуризація відбувається без особливих наслідків для споживачів.

Але будемо сподіватися, що це піде на користь всім згаданим бізнесам Sony, які зможуть знову перейти в наступ після проведеної реструктуризації.

Источник материала
Поделиться сюжетом