Від Ванги до письменників-фантастів: хто передбачав пандемію та світові катаклізми 2020 року
Від Ванги до письменників-фантастів: хто передбачав пандемію та світові катаклізми 2020 року

Від Ванги до письменників-фантастів: хто передбачав пандемію та світові катаклізми 2020 року

Письменники-фантасти та кінороби передбачили пандемію в світі.

Сільвія Браун ще 12 років тому у романі "Кінець днів" напророчила пандемію з ознаками пневмонії саме у 2020 році.

А фантаст Дін Кунц ще раніше, майже 40 років тому, у своєму романі "Очі темряви" описав смертоносний вірус китайського походження із назвою "Ухань-400".

Тиждень зібрав пророцтва, що нібито справдились.

Світ вже кілька місяців шаленіє від дивовижних передбачень творчих геніїв - в Америці б’є рекорди продажів призабута з 2008 року книжка вже покійної медіума й екстрасенса Сильвії Браун "Кінець днів: передбачення і пророцтва про кінець світу".

Уривком звідти поділилася у Твіттері культова Кім Кардашян: "Приблизно у 2020 році тяжка хвороба, схожа на пневмонію, розповсюдиться по всій земній кулі, атакуючи легені і бронхи, вона буде стійка до всіх відомих досі методів лікування.

Зникне так само раптово, як і виникла.

Але через 10 років потому знову нападе, а потім геть щезне".

Частий гість шоу Ларі Кінга медіум Сильвія Браун за життя через свої прогнози була визнана винною в інвестиційному шахрайстві, пограбуваннях та махінаціях із цінними паперами.

У книзі "Кінець днів" вона не лише точно назвала рік теперішньої пандемії – 2020, але й описала інші перспективи людства – рак переможуть, дітей народжуватимуть лише у воді, війна на Близькому Сході закінчиться у 2050 році.

"Люди ці , автори, вони моделюють певні ситуації, дивляться трошки наперед, але моделі цих ситуацій складаються з певних особистих вражень.

Ми знаємо, що є сьогодні, ми знаємо, що є вчора, і давайте спробуємо отакий конструктор побудувати, а шо буде завтра", - пояснює логіку творців письменник і сценарист Андрій Кокотюха.

Що буде завтра, все життя намагається змоделювати інший американський фантаст Дін Кунц.

Серед десятків його творів нині зненацька вирвався у бестселери роман сорокарічної давнини "Очі темряви".

Зараз про цю книгу згадали, бо там є згадка про вірус під назвою "Ухань-400".

За сюжетом книги, це "найважливіша і найнебезпечніша біологічна зброя", яку розробили в Китаї, у дослідницькому центрі в околицях міста Ухань.

Книжка Кунца продається жваво, але портал Snopes провів розслідування та порівняв видання роману "Очі темряви" різних років з тими фрагментами, які зараз циркулюють у мережі.

Автори розслідування з’ясували, що у першоджерелі немає жодної згадки про Ухань, а розробником біологічної зброї названа Росія, а не Китай.

Як от від фільму "Зараза" Стівена Содерберга, він пройшов непоміченим 9 років тому, а зараз він б'є рейтинги по результатам пошуку в усіх країнах, а його сценариста Скотта Бернса вже зарахували до переліку таємних правителів світу.

Від такого кіно справді моторошно.

Бо в "Заразі" як під копірку відтворена нинішня ситуація із пандемією.

І дехто може побачити зиск саме в цьому - налякані ми стаємо нерозумні і керовані.

Цікавий збіг, що походження вірусу - одна з гіпотез у фільмі, так само як і сьогодні теж гіпотеза, начебто від кажана.

Але чи здатні такі здогадки позбавити нас тверезо голови.

"З гумором ставлюся.

Ми люди реалістичні, ми розуміємо походження цього вірусу причини і наслідки.

Тому на це поведуться люди, які емоційно впливові, так.

Від цих факторів, які вірять в гадання, вірять в якісь там передбачення, ми не такі, ми інші", - так відповідають українці.

Інколи ці історії можуть носити ознаку державної таємниці.

Фантазія кіношників багата на ідеї для реальної війни.

У пресу просочилася таємна інформація про триденну нараду 20 сценаристів Голівуду із верхівкою Пентагону для розробки можливих сценаріїв терористичних загроз одразу після подій 11 вересня 2001 року.

А після фільму "Залізна людина" його творці допомагали армії США у розробці моделі реального броньованого костюму, оснащеного вбудованою зброєю і комп’ютером.

Утім хвиля убивчих прогнозів від віщунів усілякого калібру вже сама по собі стала паралельною епідемією.

Бо тих, хто вірить у заряджену воду у нас не меншає, а інколи, здається, навіть більшає.

Останні популярні потойбічні прогнози - Ванга напророчила страшну пандемію у 2020 році, і цікавий порятунок – пити горілку, вогняну воду.

Знаний карпатський мольфар Михайло Нечай, якого зарізали у його ж хаті, ще 10 років тому стверджував, що саме зараз, у 2020 році, світ накриє велике лихо, що прийде в Європу з Китаю.

Начебто з’являться кордони, які зникли, порушаться відносини як між людьми, так і між державами, а страх заполонить світ.

Хоч які прогнози давали мольфари, але дуже потішив випадковий перехожий - так на епідемію і карантин дивиться не кожен.

"Оця епідемія - вона ж нас сплотила трохи! Що люди дома залишились, з дітьми, з жінками, розумієте? Це дуже добре! Оце горе, воно змушує людей призадумуватися хоч трошки", - каже чоловік.

Источник материала
Поделиться сюжетом