Здавалося б, кого в наші дні можна здивувати вінегретом? Цей салат ще наші мами в дитячому садку їли, будучи крихтами.
Вінегрет міцно влаштувався в гастрономічній культурі українського народу і став її невід'ємною частиною.
Це смак, знайомий кожному з дитинства.
Вінегрет подають як на обід, так і до святкового столу.
Його смачні і корисні інгредієнти вітамінізують, насичують і просто тішать смакові рецептори.
Вінегрет зустрічається так часто, що його можна назвати навіть банальною стравою.
Але не поспішайте з висновками! Ці три види незвичайної заправки для вінегрету змусять ваших домашніх вигукнути “вау!”, неначе вони ніколи не пробували такого раніше.
Але перейдемо безпосередньо до рецепту….
Нам знадобляться:.
1 шт Буряк (середній).
Популярні новини зараз.
Собаки, що вміють говорити та писати – які надсекретні експерименти проводив Гітлер під час війни.
Леся Нікітюк у піджаку на голе тіло похизувалася нескінченними ногами.
Найкращі анекдоти на суботу 28 березня розважать вас у карантин.
Помста за критику? Влада почала відкрито переслідувати Пальчевського.
Показати ще.
2 шт Картопля (середній).
1 шт Морква.
1 шт цибуля Ріпчаста (невелика головка).
1 шт Солоних огірків.
1 склянка квашеної Капусти.
180 гр.
Консервованого горошку.
Як приготувати.
60 хвилин.
Буряк відварити, у мене пішло приблизно 50 хвилин, як я її варила: поклала буряк в холодну воду (у буряку я не обрізаю кінчики, щоб фарба не пішла у воду) і ‘’швидким’’ вогнем довела до кипіння.
На середньому вогні варила хвилин 40 до готовності.
Води було вище буряка приблизно на 5 див.
! Завжди після варіння буряк заливайте холодною водою, вона таким чином доходить і добре чиститься.
Займемося картоплею та морквою, щоб варена картопля виглядала без темних плям і не мучитися з її нарізанням, т.
як вона прилипає до ножа, а також щоб виглядала в салаті акуратно, ми її з морквою будемо варити нарізаними кубиками і це займе всього 15 хвилин.
Для початку візьмемо очищену моркву і картоплю наріжемо невеликими кубиками.
Як вода закипить в каструлю викладаємо моркву і закриваємо кришкою, так як морква вариться довше, ніж картоплю, через п'ять хвилин додаємо картоплю і ещ.
Цибулю також дрібно нарізаємо і кладемо в миску.
Солоні огірки нарізаємо кубиками і відправляємо в глибоку миску.
Варену буряк нарізаємо кубиками.
Перекладаємо буряк, морква, картопля і квашену капусту в миску і акуратно перемішайте.
Додаємо в миску горошок, попередньо злив рідина.
*Якщо горошок заморожений, його потрібно відварити 2-3 хвилини.
Бажано кілька разів пробувати його, щоб його не переварити (тобто не допускати, щоб шкірочка на горошках лопнула) Смак з додавання такого горошку буде іншим, але теж цікавим.
Можна подавати салат у цій же мисці заправивши соусом.
А можна подати красиво.
Для цього беремо піалу, у мене їх три.
І накладаємо вінегрет, утрамбовуючи.
Беремо тарілку накриваємо зверху піалу, і перевертаємо.
Акуратно знімаємо піалу.
Тепер зробимо кілька видів Винегретной заправки:.
Перша заправка Класична.
Беремо соняшникова нерафінована олія (із запахом) 3 ст.
лож, 1 ст.
лимонного соку, гірчиці 0,5 ч.
лож., все добре перемішуємо.
Поливаємо 1 ст.
лож заправки на одну порцію.
І прикрашаємо зеленню.
Другий соус Часниковий.
Беремо соняшникова нерафінована олія 3 ст.
лож, 1 ст.
лимонного соку, 1-2 зубчики часнику натерти на дрібній тертці і додати разом з гірчицею.
Гірчиці 0,5 ч.
все ретельно перемішуємо і поливаємо салат 1 ст.
лож заправки на одну порцію.
Посипаємо зеленню.
Третій рецепт з Авокадо.
Беремо 3 ст.
оливкової олії, додаємо нарізаний кріп і петрушку, вичавлюємо столову ложку лимона, тепер можна почистити авокадо і взяти невеликий шматочок, додаємо його в соус і раздавливаем.
Все перемішуємо, викладаємо невелику кількість соусу поруч салатом і прикрашаємо зеленню.
Обираємо один з трьох соусів, склад розрахований на весь вінегрет, який з заправок вам сподобався більше, напишіть у коментарях або поділіться своїм рецептом соусу вінегрету, мені цікаво буде поекспериментувати і показати їх у наступних відео або рецептах.
Заправляємо цією заправкою салат.
Посипаємо зеленою цибулею і зеленню.
Дуже часто запитують, чим замінити картоплю в вінегреті.
Замість картоплі можна додати в салат відварну квасоля або використовувати консервовану.
Квасоля корисніше картоплі з-за вмісту в ньому вітамінів і клітковини.
Квасоля потрібно спочатку замочити на 6-8 годин (можна на ніч).
Воду зливаємо і потім варимо в чистій воді на повільному вогні 40-60 хвилин.
В кінці додати сіль.