Здивувати можна і вінегретом, якщо знати цей рецепт, три таємних інгредієнти
Здивувати можна і вінегретом, якщо знати цей рецепт, три таємних інгредієнти

Здивувати можна і вінегретом, якщо знати цей рецепт, три таємних інгредієнти

Здавалося б, кого в наші дні можна здивувати вінегретом? Цей салат ще наші мами в дитячому садку їли, будучи крихтами.

Вінегрет міцно влаштувався в гастрономічній культурі українського народу і став її невід'ємною частиною.

Це смак, знайомий кожному з дитинства.

Вінегрет подають як на обід, так і до святкового столу.

Його смачні і корисні інгредієнти вітамінізують, насичують і просто тішать смакові рецептори.

Вінегрет зустрічається так часто, що його можна назвати навіть банальною стравою.

Але не поспішайте з висновками! Ці три види незвичайної заправки для вінегрету змусять ваших домашніх вигукнути “вау!”, неначе вони ніколи не пробували такого раніше.

Але перейдемо безпосередньо до рецепту….

Нам знадобляться:.

1 шт Буряк (середній).

Популярні новини зараз.

Собаки, що вміють говорити та писати – які надсекретні експерименти проводив Гітлер під час війни.

Леся Нікітюк у піджаку на голе тіло похизувалася нескінченними ногами.

Найкращі анекдоти на суботу 28 березня розважать вас у карантин.

Помста за критику? Влада почала відкрито переслідувати Пальчевського.

Показати ще.

2 шт Картопля (середній).

1 шт Морква.

1 шт цибуля Ріпчаста (невелика головка).

1 шт Солоних огірків.

1 склянка квашеної Капусти.

180 гр.

Консервованого горошку.

Як приготувати.

60 хвилин.

Буряк відварити, у мене пішло приблизно 50 хвилин, як я її варила: поклала буряк в холодну воду (у буряку я не обрізаю кінчики, щоб фарба не пішла у воду) і ‘’швидким’’ вогнем довела до кипіння.

На середньому вогні варила хвилин 40 до готовності.

Води було вище буряка приблизно на 5 див.

! Завжди після варіння буряк заливайте холодною водою, вона таким чином доходить і добре чиститься.

Займемося картоплею та морквою, щоб варена картопля виглядала без темних плям і не мучитися з її нарізанням, т.

як вона прилипає до ножа, а також щоб виглядала в салаті акуратно, ми її з морквою будемо варити нарізаними кубиками і це займе всього 15 хвилин.

Для початку візьмемо очищену моркву і картоплю наріжемо невеликими кубиками.

Як вода закипить в каструлю викладаємо моркву і закриваємо кришкою, так як морква вариться довше, ніж картоплю, через п'ять хвилин додаємо картоплю і ещ.

Цибулю також дрібно нарізаємо і кладемо в миску.

Солоні огірки нарізаємо кубиками і відправляємо в глибоку миску.

Варену буряк нарізаємо кубиками.

Перекладаємо буряк, морква, картопля і квашену капусту в миску і акуратно перемішайте.

Додаємо в миску горошок, попередньо злив рідина.

*Якщо горошок заморожений, його потрібно відварити 2-3 хвилини.

Бажано кілька разів пробувати його, щоб його не переварити (тобто не допускати, щоб шкірочка на горошках лопнула) Смак з додавання такого горошку буде іншим, але теж цікавим.

Можна подавати салат у цій же мисці заправивши соусом.

А можна подати красиво.

Для цього беремо піалу, у мене їх три.

І накладаємо вінегрет, утрамбовуючи.

Беремо тарілку накриваємо зверху піалу, і перевертаємо.

Акуратно знімаємо піалу.

Тепер зробимо кілька видів Винегретной заправки:.

Перша заправка Класична.

Беремо соняшникова нерафінована олія (із запахом) 3 ст.

лож, 1 ст.

лимонного соку, гірчиці 0,5 ч.

лож., все добре перемішуємо.

Поливаємо 1 ст.

лож заправки на одну порцію.

І прикрашаємо зеленню.

Другий соус Часниковий.

Беремо соняшникова нерафінована олія 3 ст.

лож, 1 ст.

лимонного соку, 1-2 зубчики часнику натерти на дрібній тертці і додати разом з гірчицею.

Гірчиці 0,5 ч.

все ретельно перемішуємо і поливаємо салат 1 ст.

лож заправки на одну порцію.

Посипаємо зеленню.

Третій рецепт з Авокадо.

Беремо 3 ст.

оливкової олії, додаємо нарізаний кріп і петрушку, вичавлюємо столову ложку лимона, тепер можна почистити авокадо і взяти невеликий шматочок, додаємо його в соус і раздавливаем.

Все перемішуємо, викладаємо невелику кількість соусу поруч салатом і прикрашаємо зеленню.

Обираємо один з трьох соусів, склад розрахований на весь вінегрет, який з заправок вам сподобався більше, напишіть у коментарях або поділіться своїм рецептом соусу вінегрету, мені цікаво буде поекспериментувати і показати їх у наступних відео або рецептах.

Заправляємо цією заправкою салат.

Посипаємо зеленою цибулею і зеленню.

Дуже часто запитують, чим замінити картоплю в вінегреті.

Замість картоплі можна додати в салат відварну квасоля або використовувати консервовану.

Квасоля корисніше картоплі з-за вмісту в ньому вітамінів і клітковини.

Квасоля потрібно спочатку замочити на 6-8 годин (можна на ніч).

Воду зливаємо і потім варимо в чистій воді на повільному вогні 40-60 хвилин.

В кінці додати сіль.

Источник материала
Поделиться сюжетом