Зеленський закликав Раду прийняти всі закони, необхідні для співпраці з МВФ
Зеленський закликав Раду прийняти всі закони, необхідні для співпраці з МВФ

Зеленський закликав Раду прийняти всі закони, необхідні для співпраці з МВФ

17:22, 30 березня 2020.

Фінанси.

21.

За словами президента, допомога економіці є однією з головних завдань для влади, тому так важливо досягти співпраці з МВФ.

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду підтримати законопроекти, необхідні для отримання нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, – про банківське регулювання та про запуск ринку землі.

"У нас не може бути ніякої опозиції під час кризової ситуації через коронавірусної хвороби.

Тому я дуже прошу підтримати ці законопроекти.

Саме від вашого сьогоднішнього голосування залежить, чи буде ця важлива фінансова підтримка нашої економіки або цього не станеться", - сказав він під час свого виступу у сесійній залі на позачерговому засіданні парламенту.

За словами президента, допомога українській економіці є одним з головних завдань для влади, тому так важливо отримати співпрацю з МВФ.

"Для нас дуже важливо, щоб відбулося підписання меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

І ви прекрасно знаєте, що дві головні умови – це закон про землю і банківський закон..

Я не хочу багато красномовних слів говорити через те, що ми на 10 мільярдів отримаємо або, може, більше.

Сьогодні важливо підтримати нашу економіку, життєво важливо, це кров для нашої економіки", - сказав він.

Довідка УНІАН.

Україна і МВФ досягли домовленості щодо нової трирічної програми розширеного фінансування в обсязі 5,5 мільярда доларів в грудні 2019 року.

Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду, але точна дата розгляду цього питання поки не визначена, оскільки наша країна не виконала усі умови для старту нової програми.

На початку березня в МВФ заявили, що Фонд виділяє близько 50 мільярдів доларів швидкого фінансування для країн з низьким рівнем доходу і країн, що розвиваються, для подолання негативних наслідків епідемії коронавірусу, а згодом у Фонді заявили про готовність мобілізувати для допомоги країнам-учасницям кредитний потенціал у розмірі 1 трильйон доларів.

Источник материала
Поделиться сюжетом