Особистий вірусолог та кур'єри: які спеціалісти потрібні під час карантину
Особистий вірусолог та кур'єри: які спеціалісти потрібні під час карантину

Особистий вірусолог та кур'єри: які спеціалісти потрібні під час карантину

Введені безпрецедентні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу вже наклали відбиток на ринок праці, і їх наслідки з часом будуть тільки поглиблюватися.

Експерти hh.

ua розповіли, як за час карантину змінилися пропозиції роботодавців на ринку праці.З моменту введення карантину на ринку України виріс сегмент кур'єрської доставки.

Відповідно, зросла потреба роботодавців у відповідних фахівцях: кур'єрів, пакувальників, операторів служби підтримки, водіях і т.

однак, враховуючи, що попит з боку претендентів на подібні роботи завжди був досить високий, кадрового дефіциту за цими спеціальностями не спостерігається;З'явилися і деякі "спеціалізовані" вакансії.

Наприклад, особистого та корпоративного вірусолога-контролера коронавірусу, фахівця з охорони праці та промислової безпеки, агент з продажу юридичних послуг для поширення юридичних послуг для компаній, що постраждали від пандемії (антикризових пакет).

Однак в частині пропозицій про роботу вказується, що остаточне рішення про прийом співробітника буде прийнято після скасування карантину.

Тому розміщення вакансії більшою мірою спрямовані на формування кадрового пулу, а не на оперативне працевлаштування фахівця;З початку введення карантину (12-26 березня) в порівнянні з аналогічним періодом в лютому збільшилася частка вакансії, спрямованих на пошук фахівців в таких профсферах, як IT, Бухгалтерія, Банки і Медицина.

Остання вперше увійшла в ТОП-10 профсфер, і взагалі кількість пропозицій про роботу в ній збільшилася більш ніж удвічі;Доля таких профсфер, як продажі, Адмін.

персонал, виробництво, Транспорт і початок кар'єри, впала.

До того ж з ТОП-10 профсфер за кількістю вакансій зник робочий персонал, і кількість вакансій в цій профсфері знизилася на 9%;Велику активність стали проявляти компанії зі сфер Інформаційні технології, системна інтеграція, Інтернет, послуги для бізнесу, Роздрібна торгівля фінансовий сектор і Медицина, фармацевтика, аптекиЗ 8% до 4%, знизилася частка в загальному обсязі вакансій компаній, що працюють в області товари народного споживання (нехарчові).

Крім того, відчутний спад стався в кількості вакансій, що розміщуються компаніями сфери Будівництво, Нерухомість, Архітектура — їх кількість знизилася на 23%.Уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки.

Проте це залежить від динаміки поширення коронавірусу на території країни.

Розглядається декілька сценаріїв.

Зокрема, карантин може бути короткочасний, але жорстким.

Так і довготривалим із запровадженням окремих санітарних норм, таких як масковий режим.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Источник материала
Поделиться сюжетом