Готуй, як МастерШеф - топ-5 найсмачніших страв від Євгена Клопотенка
Готуй, як МастерШеф - топ-5 найсмачніших страв від Євгена Клопотенка

Готуй, як МастерШеф - топ-5 найсмачніших страв від Євгена Клопотенка

Євген Клопотенко - знаний український кулінар, реформатор шкільних їдалень і телезірка - розповідає про їжу з усіх соціальних майданчиків, на яких він зареєстрований.

Окрім докладності і простоти, у Євгена надзвичайно експресивна манера говорити про їжу і смаки.

Пропонуємо топ-5 рецептів з Інстаграм-сторінки кухаря.

Налисники з куркою.

Божевільних млинців у вашу хату, #гастропріхожанє.

Робимо як завжди: я готую, ви повторюєте.

Беремо 2 яйця і збиваємо з дрібкою солі, цукром (2 ст.

л.) та рослинною олією (2 ст.

Обережненько додаємо 130г борошна та добре перемішуємо.

Тепер вливаємо 340мл молока та знов перемішуємо.

Я вмикаю свою духовку Franke Crystal та ставлю режим швидкого нагріву, бо терпця чекати у мене немає.

Але вас, напевно, цікавить, нафіга мені духовка, якщо я готую млинці.

В духовці я запікаю куряче філе для начинки.

Доки грудки набухають та стають соковитими у духовці, я смажу млинці.

Вмикаю одразу 3 конфорки.

Дві - для млинців, щоб швидше їх посмажити.

Одна - щоб розморозити журавлину.

Плита, звісна річ, у мене теж від @frankeukraine.

Колір - красивезний білий.

Не хвилюйтеся, миється вона легко.

Готую як скажений, забруднюю все навколо, але щоб відмити плиту, мені достатню лише протерти її вологою ганчіркою, бо у Franke якесь геніальне покриття.

Але повертаємося до млинців.

Вони вже посмажилися.

Курка запеклася, журавлина розморозилася.

Тепер настає час для, власне, божевілля.

Я дістаю чорний-чорний шоколад.

Він теж піде у начинку.

Курку дрібно рублю, змішую з журавлиною та посипаю тертим шоколадом.

Це анбелівебл.

В чому сенс? Курка, за своєю сутністю, нейтральна - вона потрібна для пружної структури.

Журавлина - кисла.

Шоколад додає ідеального гірко-солодкого смаку.

Плюс м'якесенькі млинці.

Скуштуйте та зрозумійте, що рай на землі існує.

#franke #makeitwonderful #frankeukraine.

“Беремо 2 яйця і збиваємо з дрібкою солі, цукром (2 ст.

л.) та рослинною олією (2 ст.

Обережненько додаємо 130г борошна та добре перемішуємо.

Тепер вливаємо 340мл молока та знов перемішуємо.

В духовці я запікаю куряче філе для начинки.

Доки грудки набухають та стають соковитими у духовці, я смажу млинці.

Вмикаю одразу 3 конфорки.

Дві - для млинців, щоб швидше їх посмажити.

Одна - щоб розморозити журавлину.

Вже посмажилися.

Курка запеклася, журавлина розморозилася.

Тепер настає час для, власне, божевілля.

Я дістаю чорний-чорний шоколад.

Він теж піде у начинку.

Курку дрібно рублю, змішую з журавлиною та посипаю тертим шоколадом.

Це анбелівебл.

В чому сенс? Курка, за своєю сутністю, нейтральна - вона потрібна для пружної структури.

Журавлина - кисла.

Шоколад додає ідеального гірко-солодкого смаку.

Плюс м'якесенькі млинці.

Скуштуйте та зрозумійте, що рай на землі існує.”.

Популярні новини зараз.

Українцям з COVID-19 дозволили виходити з дому: постанова уряду.

Як наслідки карантину вдарять по рейтингу Зеленського та позначаться на житті українців - прогноз астролога.

Українцям перерахували ціну за газ, такі цифри - вперше за чотири роки.

У Львові до коронавірусу "підключилася" небезпечна інфекція, медики беруться за голови.

Показати ще.

Вареники з вишнями.

Я захотів вареничків з вишнями.

А я ж мужик.

Тому: захотів вареничків - наліпив вареничків.

Взяв 300г просіяного борошна, додав 0,5 ч.

солі, 0,5.

цукру, 0,5 ч.

Влив 200 мл кефіру та замісив м'якеньке тісто.

Залишив на 20 хвилин відпочити.

300г заморожених вишень відкинув на сито, щоб позбутися зайвої вологи.

Додав 1 ч.

манки та пакетик ванільного цукру, щоб вишневий сік не розірвав варенички на мільйон вареничкових часток.

З тіста зробив невеличкі плоскі коржики, поклав у кожний по 3 ягоди та защіпнув краї.

Щоб приготувати варенички, увімкнув свою парову піч від @panasonic_ukraine.

Бо, по-перше, ця мала краще за всіх вміє володіти парою.

По-друге, для вареникоподібних у неї взагалі є спеціальний режим, що робить їх особливо пухкенькими та ніжними, але не дозволяє їм розлізтися.

⠀ Через 20 хвилин дістав готові варенички, виклав на них сметанку та їв що божевільний.

За вухами лящить, пика вся у сметані, вишневий сік стікає по бороді.

Але мені тоді було все одно.

Я у той момент був найщасливішим у всьому світі.

⠀ Якщо що, то у мене є навіть відеорецепт парових вареничків.

Посилання я залишив для вас у профілі.

Не одному ж мені насолоджуватися.

#experiencefresh #NUSC300 #panasonicNUSC300.

“Взяв 300г просіяного борошна, додав 0,5 ч.

солі, 0,5.

цукру, 0,5 ч.

Влив 200 мл кефіру та замісив м'якеньке тісто.

Залишив на 20 хвилин відпочити.

300г заморожених вишень відкинув на сито, щоб позбутися зайвої вологи.

Додав 1 ч.

манки та пакетик ванільного цукру, щоб вишневий сік не розірвав варенички на мільйон вареничкових часток.

З тіста зробив невеличкі плоскі коржики, поклав у кожний по 3 ягоди та защіпнув краї.“.

Піца з сирними бортиками.

Піца-тайм, #гастропріхожанє.

Гаряченька, пухкенька, приготована власними ручками, крутіша за ту, що привозить доставка.

Бо зроблена від щирого серця і з любов‘ю до наймилішої людини - тобто до себе.

Плюс, буде вам розвага на час карантину, адже тісто ви теж самі будете місити.

А ще у нашої з вами піци будуть сирні бортики.

Якщо вже пускатися берега, то з розмахом.

Можете не стримувати себе та пищати від щастя.

⠀ Тепер детальніше щодо тіста.

Воно буде з живими дріжджами.

Це не страшно.

Головне - обрати правильні дріжджі.

Я беру «Духмяну хату», бо готував з цими дріжджами мільйон разів і знаю напевно, що вони класні та легкі на підйом.

У тіста просто не стає вибору - воно перетворюється на офігезну дихаючу кулю.

Знаю, звучить більше як хорор муві, але ви колись працювали з цими дріжджами? Вони реально роблять тісто живим.

Ніби воно зараз вилізе з тарілки та вижене всіх з хати.

Але не переймайтеся, у мене до такого ще ні разу не доходило.

⠀ Взагалі, дріжджове тісто легко приборкати.

Ми лишень візьмемо борошно, цукор та сіль.

Додамо легкі на підйом дріжджі «Духмяна хата».

Налиємо туди теплу воду та оливкову олію.

Змішаємо та залишимо на 30-40 хвилин.

Потім розкатаємо, заховаємо у бортики моцарелу, змастимо основу томатним соусом та хаотично закидаємо її печерицями, цибулею, оливками, тертим сиром та сухим базиліком.

А потім оооооп, і через 7 хвилин ви вже стогнете від насолоди.

Детальний відеорецепт знаходиться за посиланням у профілі.

“Тепер детальніше щодо тіста.

Воно буде з живими дріжджами.

Це не страшно.

Головне - обрати правильні дріжджі.

Взагалі, дріжджове тісто легко приборкати.

Ми лишень візьмемо борошно, цукор та сіль.

Додамо легкі на підйом дріжджі.

Налиємо туди теплу воду та оливкову олію.

Змішаємо та залишимо на 30-40 хвилин.

Потім розкатаємо, заховаємо у бортики моцарелу, змастимо основу томатним соусом та хаотично закидаємо її печерицями, цибулею, оливками, тертим сиром та сухим базиліком.

А потім оооооп, і через 7 хвилин ви вже стогнете від насолоди.”.

Кус-кус з апельсином і ліщиною.

От тільки не треба говорити мені, що готувати - це складно.

Якщо почую від вас таке, то ображусь та перестану писати вам «цьом».

Відчули серйозність мого наміру? А якщо не вірите, що готувати їжу - це ізі, то читайте уважно наступний рецепт.

Він може бути вашим сніданком, обідом, вечерею, татом, мамою, коханцем або коханкою.

⠀ Кускус з апельсином та ліщиною.

Степ намбер ван.

Берете кускус та дякуєте гастробогам, що створили його таким ідеальним.

Потім заливаєте гарячою водичкою та залишаєте на 5 хвилин.

До речі, ніколи не міг подумати, що постійний доступ до гарячої води може зробити мене таким щасливим.

Я вже оспівував вам мільйон разів термопот від @panasonic_ukraine.

Це така штука, яка один раз підігріває багато літрів води до потрібної температури, а потім тримає її в постійному гарячому стані.

Прикол в тому, що це економічніше за чайник.

Через те, що сиджу зараз цілими днями вдома, постійно ганяю на кухню за чайочком.

І це прям кайф - я просто кидаю заварку в чашку, натискаю на кнопку та одразу отримую гарячу воду.

⠀ Але повернемося до кускусу.

Доки він відкисає у гарячій ванні, я нарізаю апєльсінку, подрібнюю м'яту та ліщину (щоб невеличкі шматочки горіхів радували рот), кидаю це все у готовий кускус, додаю оливкову олію, сіль, перець за смаком та змішую.

Бачите, щоб приготувати їжу, не треба вбивати мамонта та шукати хвости ящірки.

Все просто.

“Берете кускус та дякуєте гастробогам, що створили його таким ідеальним.

Потім заливаєте гарячою водичкою та залишаєте на 5 хвилин.

До речі, ніколи не міг подумати, що постійний доступ до гарячої води може зробити мене таким щасливим.

Але повернемося до кускусу.

Доки він відкисає у гарячій ванні, я нарізаю апєльсінку, подрібнюю м'яту та ліщину (щоб невеличкі шматочки горіхів радували рот), кидаю це все у готовий кускус, додаю оливкову олію, сіль, перець за смаком та змішую.

Бачите, щоб приготувати їжу, не треба вбивати мамонта та шукати хвости ящірки.

Все просто.

Бутербродик аля франсе.

Час прокачати свій бутербродний левел, бо у ваше гастропріхожанське життя вриваються французькі тости з брі та цибулевим конфітюром.

Коли їси, то відчуття, що тебе розціловують янголи - настільки ця штука ніжна та смачна.

Якщо вас занадто бентежить назва, то давайте я вам перекладу її: грінки з сиром та цибулевим конфітюром.

Ващє ізі, як бачите.

Класний сніданок, до речі.

Відкушуєте, запиваєте гарячою кавою та життя одразу стає кращим.

⠀ Як я готую.

Починаю з цибулевого конфітюру.

Якщо що, то його можна наробити заздалегідь, щоб не возитися зранку.

Отже, я беру цибулю та ніж.

Цибулю нарізаю (беріть 1кг, якщо робите про запас) та вмикаю плиту.

Обожнюю те, як плита від @frankeukraine реагує на мої торкання.

Легкий дотик, і вона вже вмикається.

Іноді мені здається, що нам для контакту достатньо сили думки.

Отже, зізнаюся вкотре своїй плиті у коханні та обсмажую цибулю на рослинній олії.

Коли цибуля м'якшає, я наливаю 25мл яблучного оцту (це на 1кг цибулі) та тримаю на невеличкому вогні 15 хвилин.

Іноді хитрую та вмикаю на плиті режим booster, щоб прискорити процес.

Потім додаю 300г цукру, чекаю, доки він розтане, та наливаю 200г меду.

Це все готується на невеличкому вогні, доки цибуля не стане прозоро-коричневою.

Конфітюр готовий.

⠀ Для самих тостів я просочую хлібчик у яєчно-молочній суміші та обсмажую.

Вимикаю плиту Franke та дякую їй за чудову роботу.

Наляпаний довкола жир просто змиваю вологою ганчіркою - і плита знову біла та сяє крутіше за полярну зірку.

Їм гарячі тости з брі та цибулевим конфітюром і ридаю від щастя.

Ви теж спробуйте.

#franke #makeitwonderful #frankeukraine.

“Грінки з сиром та цибулевим конфітюром.

Як я готую.

Починаю з цибулевого конфітюру.

Якщо що, то його можна наробити заздалегідь, щоб не возитися зранку.

Отже, я беру цибулю та ніж.

Цибулю нарізаю (беріть 1кг, якщо робите про запас) та вмикаю плиту.

Коли цибуля м'якшає, я наливаю 25мл яблучного оцту (це на 1кг цибулі) та тримаю на невеличкому вогні 15 хвилин.

Іноді хитрую та вмикаю на плиті режим booster, щоб прискорити процес.

Потім додаю 300г цукру, чекаю, доки він розтане, та наливаю 200г меду.

Це все готується на невеличкому вогні, доки цибуля не стане прозоро-коричневою.

Конфітюр готовий.

Для самих тостів я просочую хлібчик у яєчно-молочній суміші та обсмажую.

Їм гарячі тости з брі та цибулевим конфітюром і ридаю від щастя.

Ви теж спробуйте.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.

Шеф" Клопотенко підказав, що можна готувати з дефіцитної гречки - "Змушує божеволіти".

Як повідомляв портал "Знай.

ua", Більше ніякої гречки: шеф-кухар Євген Клопотенко приїхав до Франківська, як тепер будуть годувати школярів.

Також "Знай.

ua" писав, що відомий кулінар замінить котлети з гречкою на фалафель та мінестроне.

Источник материала
Поделиться сюжетом