МВС заборонить чартерні рейси для евакуації українців - Аваков
МВС заборонить чартерні рейси для евакуації українців - Аваков

МВС заборонить чартерні рейси для евакуації українців - Аваков

06:02, 01 квітня 2020.

Країна.

За словами міністра, пасажирів тих рейсів, які раніше втекли від обсервації, чекають штрафи, а у разі виявлення коронавірусу - кримінальна відповідальність.

Пасажирів, які втекли від обсервації, чекають штрафи та кримінальна відповідальність / фото УНІАН.

МВС більше не дасть згоди на здійснення чартерних авіарейсів для евакуації українців, які перебувають в інших країнах під час епідемії коронавірусу.

За його словами, виключення будуть зроблені в тому випадку, якщо всі пасажири погодяться пройти тести на коронавірус і обсервацію після повернення.

"МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер.

Пасажирське авіасполучення - закрито.

Винятки будуть рідкісні та тільки окремим рішенням - зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів із подальшим тестом ПЛР", - повідомив Аваков.

Голова МВС нагадав про рейси з В'єтнаму і Катару, коли частина пасажирів відмовилися їхати на обсервацію і зламали двері в аеропорту Бориспіль.

Міністр повідомив, зокрема, що більшість пасажирів рейсу з Катару поїхали з України вже після звернення президента Володимира Зеленського про введення карантину.

"13-го березня президент Зеленський звернувся до українців повернутися в країну, у зв'язку з епідемією, що насувається..

а тут дивлюся - кожен третій з тих, хто повернувся вчора на цьому скандальному спеціально організованому рейсі..

відлетіли з країни на Балі.

13, 14, 15 березня", - заявив Аваков.

Він також зазначив, що на тих пасажирів, які втекли від обсервації чекають штрафи, а у разі виявлення коронавірусу - кримінальна відповідальність.

"Ті, хто втік з автобусів і ухилився від обсервації на цей момент вже отримали адміністративні протоколи або будуть піддані цієї санкції (всі громадяни встановлені) - санкція: штраф до 17 000 гривень.

Якщо у когось з пасажирів рейсу буде виявлений вірус - поліція прийме рішення про висунення звинувачень у відповідності зі ст.

325 - аж до арешту й утримання під вартою до 3-х років", - повідомив глава МВС.

Симптоми коронавірусу - як відрізнити від грипу та застуди.

Коронавірус карта поширення на сьогодні.

Коронавірус новини в Україні та світі - онлайн.

Источник материала
Поделиться сюжетом