Апарати штучного дихання від Маска виявилися не зовсім тим, про що всі подумали
Апарати штучного дихання від Маска виявилися не зовсім тим, про що всі подумали

Апарати штучного дихання від Маска виявилися не зовсім тим, про що всі подумали

Нещодавній твіт Ілона Маска про те, що у його розпорядженні є надлишкові апарати штучного дихання (АШД) – отримав більше 70 тис.

ретвітів та 300 тис.

«сердечок», прохання від Уляни Супрун та посольства України про допомогу та реакцію від інфекціоніста Вадима Арістова, наближених до старої медичної системи.

Проте, журналісти Financial Times з'ясували, що надлишки «вентиляторів» (Апаратів штучного дихання), про які писав у своєму повідомлення Маск, виявилися, якщо казати обережно, перебільшенням.

Апарати, про які йдеться у твіті засновника «Тесли», скоріше за все є так званими BPAP-машинами.

На фото можна побачити коробки з цими пристроями і свіжонаклеєними логотипами «Тесла» (виробник пристроїв - зовсім інша компанія), під час передачі 40 таких машин до одного із шпиталів Нью-Йорку.

Їх теж можна використовувати для допомоги людям із проблемами дихання, однак не на критичних, а на більш легких стадіях перебігу хвороби.

І коштують вони не десятки тисяч, а приблизно - 800(вісімсот) доларів.

«Ілон Маск, який декілька разів дуже сильно помилявся у своїй оцінці ситуації з COVID-19 (стверджував, що діти мають імунітет, що паніка стосовно коронавірусу - це тупість, що нових випадків хвороби у США не буде вже на кінець квітня), натомість ще раз підтвердив, що є зіркою маркетингу (з сумнівною етикою).

Формально, до Маска не може бути претензій: ці машини теж називаються «вентиляторами», і вони схвалені для використання для середніх хворих на COVID-19.

Однак, хоча і мотоблок, і «джон дір» можна назвати тракторами, все ж таки вони трохи відрізняються», - підсумовує видання.

Як повідомлялось, колишня очільниця Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун попросила главу компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска відправити Україні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Усього зафіксовано 20 летальних випадків від COVID-19 в Україні.

Загалом 13 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

З початку року Центр громадського здоров’я України отримав 3 834 підозри на нову коронавірусну інфекцію.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны