Гірос - страва, дуже схожа на добре відому українцям шаурму, або, якщо точніше, дьонер - метод приготування м'яса на вертелі.
Якщо в Туреччині дьонер часто подавали на тарілці з рисом, а на наших теренах його завертають в лаваш, то в Греції його подають на піті з традиційним йогуртовим соусом дзадзикі.
Найбільша перевага гіросу в тому, що всі інгредієнти можна приготувати заздалегідь, а потім швиденько зібрати цей грецький “бутерброд”.
Чудова страва для ситного перекусу, фривольної вечері або для пікніка.
Гірос - це спеції, в яких господині маринують м'ясо.
Саме вони дають весь смак.
Гірос, фото Едим.
Для гіроса:.
Популярні новини зараз.
Український ЗАЗ готує новий Lanos 2021 – у мережі з'явилися перші ескізи.
Курс валют на 2 квітня – гривня боляче впала після короткого злету.
Настю Каменських помітили без обручки — дружина Потапа відкрила неприємну правду.
Лікарня палає! У Києві моторошна пожежа, хворі тікають в одних капцях - кадри з вогню.
Показати ще.
0,5 ч.
0,5 ч.
1 ч.
сухого тим'яну.
1 ч.
сухого майорану.
1 ч.
сухого орегано.
0,5 ч.
молотого червоного перцю.
2 ст.
оливкової олії.
Для начинки:.
200-250 г свинини (корейки, шиї).
1 невелика цибулина.
0,5 стиглого помідора.
зелень (петрушка чи укроп за бажанням).
Для соусу дзадзикі:.
200 г йогурту (бажано грецького).
1 середній огірок.
1 ст.
оливкової олії.
1 великий зубчик часнику.
сіль, чорний перець.
Приготуйте суміш спецій: розтопчіть у ступці, додайте олію і розмішайте.
Вимийте м'ясо, обсушіть і наріжте на тонкі смужки.
Додайте суміш спецій і гарно “замісіть” м'ясо, щоб воно все покрилось спеціями.
Закрийте плівкою і дайте м'ясу постояти 1-2 години, можна й ніч.
Для соусу: поріжте на дрібні кубики огірок, присоліть і відставте - мусить дати сік.
В йогурт налийте масла, насипте солі, чорного перцю, часнику через часникодавку і відкладіть.
Сік огірка злийте.
Крім того, відіжміть кубики огірка - у соусі зайва волога не потрібна.
Потім додайте до соусу і добре розмішайте.
Можна зберігати у холодильнику 2-3 дні.
На розігрітій олії посмажте цибулю, покришену напівкільцями, до легкої золотистості, а потім додайте м'ясо і смажте на середньому вогні 10-15 хвилин.
М'ясо мусить залишитись м'яким.
Збирайте: зробіть розріз у піті, покладіть туди м'ясо, декілька дольок помідора, а потім декілька ложок соусу.
Далі - зелень.
Ваш гірос готовий до вживання!.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.
Як повідомляв портал "Знай.
ua", ці деруни здивують кожного — рецепт картопляних оладок з яблуком і томатним соусом.
Також "Знай.
ua" писав, що готуй, як Мастер.
Шеф - топ-5 найсмачніших страв від Євгена Клопотенка.