Фаст-фуд з Олімпу - як приготувати грецьку шаурму-гірос удома
Фаст-фуд з Олімпу - як приготувати грецьку шаурму-гірос удома

Фаст-фуд з Олімпу - як приготувати грецьку шаурму-гірос удома

Гірос - страва, дуже схожа на добре відому українцям шаурму, або, якщо точніше, дьонер - метод приготування м'яса на вертелі.

Якщо в Туреччині дьонер часто подавали на тарілці з рисом, а на наших теренах його завертають в лаваш, то в Греції його подають на піті з традиційним йогуртовим соусом дзадзикі.

Найбільша перевага гіросу в тому, що всі інгредієнти можна приготувати заздалегідь, а потім швиденько зібрати цей грецький “бутерброд”.

Чудова страва для ситного перекусу, фривольної вечері або для пікніка.

Гірос - це спеції, в яких господині маринують м'ясо.

Саме вони дають весь смак.

Гірос, фото Едим.

Для гіроса:.

Популярні новини зараз.

Український ЗАЗ готує новий Lanos 2021 – у мережі з'явилися перші ескізи.

Курс валют на 2 квітня – гривня боляче впала після короткого злету.

Настю Каменських помітили без обручки — дружина Потапа відкрила неприємну правду.

Лікарня палає! У Києві моторошна пожежа, хворі тікають в одних капцях - кадри з вогню.

Показати ще.

0,5 ч.

0,5 ч.

1 ч.

сухого тим'яну.

1 ч.

сухого майорану.

1 ч.

сухого орегано.

0,5 ч.

молотого червоного перцю.

2 ст.

оливкової олії.

Для начинки:.

200-250 г свинини (корейки, шиї).

1 невелика цибулина.

0,5 стиглого помідора.

зелень (петрушка чи укроп за бажанням).

Для соусу дзадзикі:.

200 г йогурту (бажано грецького).

1 середній огірок.

1 ст.

оливкової олії.

1 великий зубчик часнику.

сіль, чорний перець.

Приготуйте суміш спецій: розтопчіть у ступці, додайте олію і розмішайте.

Вимийте м'ясо, обсушіть і наріжте на тонкі смужки.

Додайте суміш спецій і гарно “замісіть” м'ясо, щоб воно все покрилось спеціями.

Закрийте плівкою і дайте м'ясу постояти 1-2 години, можна й ніч.

Для соусу: поріжте на дрібні кубики огірок, присоліть і відставте - мусить дати сік.

В йогурт налийте масла, насипте солі, чорного перцю, часнику через часникодавку і відкладіть.

Сік огірка злийте.

Крім того, відіжміть кубики огірка - у соусі зайва волога не потрібна.

Потім додайте до соусу і добре розмішайте.

Можна зберігати у холодильнику 2-3 дні.

На розігрітій олії посмажте цибулю, покришену напівкільцями, до легкої золотистості, а потім додайте м'ясо і смажте на середньому вогні 10-15 хвилин.

М'ясо мусить залишитись м'яким.

Збирайте: зробіть розріз у піті, покладіть туди м'ясо, декілька дольок помідора, а потім декілька ложок соусу.

Далі - зелень.

Ваш гірос готовий до вживання!.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.

Як повідомляв портал "Знай.

ua", ці деруни здивують кожного — рецепт картопляних оладок з яблуком і томатним соусом.

Також "Знай.

ua" писав, що готуй, як Мастер.

Шеф - топ-5 найсмачніших страв від Євгена Клопотенка.

Источник материала
Поделиться сюжетом