Прем'єр очікує на отримання першого траншу від МВФ найближчим часом
Прем'єр очікує на отримання першого траншу від МВФ найближчим часом

Прем'єр очікує на отримання першого траншу від МВФ найближчим часом

19:48, 02 квітня 2020.

Фінанси.

За його словами, уряд отримав від МВФ позитивний сигнал.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сподівається на отримання першого траншу макрофінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду вже найближчим часом, а також на отримання фінансової допомоги від Світового банку.

Про це повідомила прес-служба Кабміну за підсумками онлайн-зустрічі прем'єра з радою директорів, керівництвом і членами Американської торговельної палати в Україні.

"Денис Шмигаль повідомив, що уряд отримав від МВФ позитивний сигнал і сподівається, що вже найближчим часом Україна отримає перший транш.

Також очікується фінансова допомога від Світового банку", - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН.

Україна і МВФ досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол.

у грудні 2019 року.

26 березня в МВФ заявили про прогрес в обговореннях з українською владою нової програми фінансування та можливості збільшити її обсяг, але нагадали про необхідність прийняти закони про вдосконалення банківського регулювання та земельну реформу.

Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що Україна може отримати від МВФ близько 4 млрд дол.

першого траншу відразу після виконання попередніх умов.

30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про банківське регулювання, а в ніч на 31 березня - закон про ринок землі.

Источник материала
Поделиться сюжетом