Агресивні порушники карантину побили журналістів під час зйомок
Агресивні порушники карантину побили журналістів під час зйомок

Агресивні порушники карантину побили журналістів під час зйомок

2 квітня на території столичного Гідропарку відвідувачі спортивного майданчика, що порушували карантин, напали на знімальні групи двох телеканалів.

За фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів відкрили два кримінальних провадження, повідомили в пресслужбі прокуратури міста Києва.

За попередньою інформацією, журналісти зазнали нападів під час підготовки репортажів про результати інспектування столичних парків та спортивних майданчиків.

Зокрема, щодо дотримання киянами заборон на відвідування вказаних об'єктів під час карантину.

На зауваження журналістів про порушення карантину один із чоловіків, що перебували на той момент на спортивному майданчику в Гідропарку, відреагував агресивно.

Він накинувся на знімальну групу, пошкодив відеотехніку.

Пізніше на вказаний спортмайданчик приїхали журналісти з іншого телеканалу та почали зйомку аналогічного репортажу.

Просто під час зйомки інший невідомий чоловік напав і на цю знімальну групу.

Він застосував фізичну силу відносно журналістки та пошкодив знімальну техніку.

Загалом внаслідок сутичок з порушниками карантину в Гідропарку тілесні ушкодження отримали двоє журналістів та оператор.

Постраждалі співробітники ЗМІ звернулися до поліції.

Там відкрили два кримінальних провадження за фактом погроз та насильства щодо журналістів і за фактом перешкоджання професійній журналістській діяльності.Хід досудового розслідування у кримінальних провадженнях контролюватиме прокуратура міста Києва.

Поліцейські оштрафували 130 українців, які повернуся з-за кордону і порушили правила самоізоляції у зв'язку поширенням COVID-19.Відмова перебувати вдома впродовж 14 днів коштувала громадянам 17 тис.

Источник материала
Поделиться сюжетом