"Марсіанські" дороги Миколаївської області - плід роботи "Слуги народу" Ігоря Негулевського, - ЗМІ
"Марсіанські" дороги Миколаївської області - плід роботи "Слуги народу" Ігоря Негулевського, - ЗМІ

"Марсіанські" дороги Миколаївської області - плід роботи "Слуги народу" Ігоря Негулевського, - ЗМІ

ins{.

Миколаївська область знаходиться на верхніх позиціях антирейтига якості доріг серед всіх регіонів України.

Саме на критиці стану доріг побудував свою передвиборчу кампанію нинішній депутат "Слуги народу" від Миколаївської області Ігор Негулевский.

Повідомляючи при цьому, що до "марсіанському" ландшафту миколаївських доріг має безпосереднє відношення компанія "Софія Граніт", якої Негулевский керував до обрання в парламент, а сьогодні залишається кінцевим її бенефіціаром.

Про це в матеріалі "Депутат Негулевский: ремонт доріг до стану "марсіанських ландшафтів" пише "Апостроф".

За даними видання, "Софія Граніт" в минулому була маловідомою компанією, основними напрямками діяльності якої були порізка каменю і постачання щебеню.

Втім, іноді компанії Негулевского діставалися також замовлення на дрібний ремонт доріг місцевого значення.

Одну з таких доріг як раз та лаяв у своїх передвиборних відео Негулевский, звинувачуючи при цьому обласні влади і скромно замовчуючи про те, що дорогу ремонтувала як раз його компанія "Софія Граніт".

"В одному з роликів кандидат у депутати стоїть на розбитій дорозі рідної Миколаївщини і говорить такі слова: "Ми знаходимося на трасі Баштанка - село Добре і дивимося, як в минулому році у нас чудово зробили дорогу.

Це робила інфраструктура ОДА.

Ті люди, які довели область до такого стану доріг".

Тільки незабаром з'ясувалося, що довели область не тільки місцевий Укравтодор і чиновники ОДА, але і сам Негулевский.

Саме його фірма "Софія Граніт" виступала підрядником по ремонту тієї самої траси, стоячи на якій Негулевский проклинає чиновників", - пише "Апостроф".

ins{.

Прийшовши у Верховну Раду, Негулевский став членом профільного транспортного Комітету і його "Софія Граніт" буквально розцвіла.

За неповних півроку, як пише "Апостроф", компанія Негулевского виграла більшість тендерів на ремонт і утримання доріг області у загальній складності на 25 млн гривень.

Правда, вивчаючи тендерну документацію, автори матеріалу прийшли до висновку, що перемоги "Софії Граніт" дуже сумнівні: компанія має в штаті 10 працівників, включаючи директора і головного бухгалтера; у власності є тільки ручний каток і віброплита – дрібні інструменти для дорожніх робіт; за умовами тендеру, компанія не могла вдаватися до послуг субпідрядників і дала письмові запевнення, що робити цього не буде; акти виконаних робіт за попереднім замовленням, надані не були.

З таким набором характеристик "Софія Граніт" не тільки не могла виграти тендер, її, при прозорому проведення торгів, не повинні були до них навіть допускати.

ins{.

Тим не менш, вже у 2020 році компанія Негулевского виграла тендери на 20 млн гривень, серед яких - зміст траси національного значення Н-11 Дніпро – Ніколаєв, і навіть встигла отримати від Служби автомобільних доріг Миколаївської області 7 млн гривень ще до підписання акта виконаних робіт.

"Апостроф" приходить до висновку, що послуги компанії Негулевского можуть бути вигідними не тільки самому "Слузі народу", але і керівництву САД області.

Але тільки не автомобілістам Миколаївщини.

"Напевно, все це "не має значення", коли твій власник – депутат Верховної Ради, а в Службі автомобільних доріг, яка і організувала ці тендери, схоже, сидять люди, які дуже зацікавлені в тому, щоб фірма народного депутата отримала ці гроші.

І бажано побільше", - пише видання.

Скріншот відео.

ins{.

Скріншот відео.

Дороги в Миколаївській області дійсно знаходяться у жахливому стані, в чому переконалися журналісти програми розслідувань Правозахисники.

Враження журналістів-розслідувачів від побаченого нещодавно публікував "Обозреватель": ями на дорогах по коліно і латки, зроблені скоріше для виду, ніж з метою ремонту.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны