Ціна Brent перевищила $34 на тлі очікувань скорочення нафтовидобутку
Ціна Brent перевищила $34 на тлі очікувань скорочення нафтовидобутку

Ціна Brent перевищила $34 на тлі очікувань скорочення нафтовидобутку

18:45, 03 квітня 2020.

Енергетика.

Ціни на "чорне золото" еталонних марок в ході торгів у п'ятницю підвищуються, причому зростання котирувань відчутно прискорилося.

Червневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш Brent подорожчали на 15,1% до 34,46 долара за барель, травневі ф'ючерси на західно-техаський сорт WTI - на 9,87% до 27,82 долара за барель.

Про це повідомляє Росбалт.

Наголошується, що вибухове зростання стало реакцією трейдерів на коментар президента США Дональда Трампа, що він говорив з наслідним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бен Салман й очікує, що Саудівська Аравія і Росія погодиться скоротити видобуток нафти принаймні на 10 мільйонів барелів на день.

"Повідомлення Трампа відродило сподівання на перемир'я в ціновій війні між Ер-Ріядом та Москвою", - підкреслює видання.

При цьому провідний аналітик Fx.

Pro Олександр Купцикевич не виключає, що "якщо в результаті вдасться наблизити видобуток нафти до реального споживання, це стане добрим знаком для ринків".

"Волатильність цін на нафту відійде на другий план, знизивши загальний градус напруження", - прогнозує експерт.

Як повідомляв УНІАН, з початку нинішнього року на світовому нафтовому ринку прокотилися вже кілька хвиль падіння цін на "чорне золото".

Негативна ситуація викликана цілим комплексом факторів: загальним перевиробництвом сировини, різким падінням попиту на тлі стрімкого поширення коронавірусної інфекції COVID-19 (11 березня було оголошено про пандемії) і побоюваннями з приводу її впливу на глобальну економіку, а також розвалом угоди ОПЕК+.

Саме ця обставина й стала тригером до обвалення цін на нафту.

До того ж Саудівська Аравія оголосила про намір збільшити видобуток та знизити ціни на нафту.

Пізніше про бажання опустити ціни заявили Ірак, Кувейт, ОАЕ і Нігерія.

За перший квартал 2020 року ціна Brent впала на 65,6%, а WTI - на 66,5%.

Причому накінці березня вартість червневого ф'ючерсу Brent падала нижче 22 доларів за барель (до 21,72 долара), тобто до мінімуму з березня 2002 року, а травневий ф'ючерс на WTI - до 20,1 долара.

Источник материала
Поделиться сюжетом