В Україні дорожчає цибуля
В Україні дорожчає цибуля

В Україні дорожчає цибуля

Про це повідомляє east-fruit.

«Якщо ще на початку тижня українським виробникам вдавалося продавати цибулю по ціні 18−20 грн/кг (0,65−0,72 $/кг), то на сьогоднішній день пропозиція даної продукції на внутрішньому ринку дещо збільшилася за рахунок імпортної ріпчастої цибулі і продавцям, незважаючи на досить активний попит, все-таки довелося трохи знизити відпускні ціни», — йдеться в повідомленні.

Таким чином, реалізація цибулі зараз ведеться за ціною 16−17 грн/кг (0,58−0,62 $/кг), що в середньому все одно на 37% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«Вартість імпортної цибулі сьогодні в Україні становить від 15 грн/кг (0,54 $/кг).

Незважаючи на це, попит на продукцію зростає щодня в умовах гострого дефіциту пропозиції місцевої продукції.

У сховищах українських фермерів запаси цибулі мінімальні.

Більшість господарств розпродали вже весь наявний обсяг, а ті, хто може користуватися певними запасами, зараз зупинили продаж, нагнітаючи тим самим на ринку ажіотаж серед покупців і відповідно зростання цін», — зазначають аналітики ринку.

На сьогоднішній день ріпчаста цибуля в Україні вже коштує в середньому на 40% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

При цьому, на думку учасників ринку, позитивні цінові тенденції на ринку цибулі збережуться аж до масового надходження на ринок цибулі нового врожаю.

Источник материала
Поделиться сюжетом