Toyota будуватиме сонячні і вітрові електростанції
Toyota будуватиме сонячні і вітрові електростанції

Toyota будуватиме сонячні і вітрові електростанції

Японський автовиробник Toyota і енергетична компанія Chubu Electric Power уклали угоду про заснування компанії Toyota Green Energy з метою «створення і управління поновлюваними джерелами енергії в Японії і поставок електроенергії від поновлюваних джерел енергії для Toyota Group».

Про це пише видання Еlektrovesti.

Автоконцерну Toyota Motor буде належати 50% нової компанії, а енергетикам з Chubu Electric - 40%, 10% буде володіти Toyota Tsusho Corporation, що входить до групи Toyota, яка вже активно залучена в бізнес вітрової і сонячної енергетики в Японії і інших країнах і буде «використовувати свій досвід в управлінні подібними підприємствами».

Toyota прагне «до суспільства, в якому люди, автомобілі і природа можуть співіснувати в гармонії», зазначає компанія.

В рамках програми Toyota Environmental Challenge 2050 планується знизити вплив автомобілів на навколишнє середовище до максимально наближеного до нуля рівня.

Очікується, що чиста енергія, яка буде поставлятися новим підприємством, призведе в майбутньому до скорочення викидів CO2 на заводах та інших об'єктах Тойота до нуля і буде сприяти створенню суспільства з низьким рівнем викидів вуглецю.

Нове підприємство Toyota не є першим прикладом виходу автомобільних компаній в електроенергетику.

У 2019 році німецький автомобільний концерн Volkswagen створив дочірню компанію Elli Group GmbH, основні напрямки роботи якої - «зелена» електрика і «розумна» зарядка електромобілів.

Toyota Green Energy має почати працювати з липня і буде базуватися в місті Нагоя.

Источник материала
Поделиться сюжетом