Білоножко: Рішення Лондонського суду щодо Коломойського - крок до повернення грошей Україні
Білоножко: Рішення Лондонського суду щодо Коломойського - крок до повернення грошей Україні

Білоножко: Рішення Лондонського суду щодо Коломойського - крок до повернення грошей Україні

Ігор Коломойський.

ins{.

Рішення Лондонського суду щодо олігарха Ігоря Коломойського - крок до повернення грошей Україні.

Про це політичний експерт Євген Білоножко заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це, фактично, перший крок до того, щоб Україна, держава Україна отримала свої кошти.

Тому що треба нагадати, чому взагалі існує цей суд? Це суд з приводу виведення грошей, відмивання грошей, яке відбувалося паном Коломойським, понад 5 млрд, за що саме відбулася націоналізація, за які гроші судиться держава Україна.

Сподіваюся, що цими трьома мільярдами Україна не обмежиться, буде повернуто всі 5 млрд, які правдоподібно були виведені з банку Приватбанк в офшори та на яких практично нажився Коломойський", - сказав він.

"Тому це тільки перший крок, і тут треба бути уважним, оскільки пан Коломойський має звичку не віддавати борги.

Сподіваюся, що українці не будуть віддавати, не громадяни України будуть віддавати йому борги, а саме він віддасть ці борги, тому що суд в Лондоні - це не Печерський суд, який можна крутити і вирішувати так, як завгодно.

І важливо пам'ятати, що саме держава Україна тут є тим, хто повинен змусити олігарха, тому що ми пам'ятаємо гасла і сьогоднішнього президента, і минулого президента про деолігархізації.

Можливо, нарешті, Лондонський суд нам допоможе провести деолігархізацію", - підсумував експерт.

Банк" подав на Кіпрі новий позов проти колишніх власників фінустанови Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на 5,5 мільярда доларів.

Цей позов пов'язаний з сумнівними операціями з виведення грошей з банку, які були проведені в "Приватбанку" з 2013 по 2016 роки, і цього разу вони робили це не одні.

Тепер разом з Коломойським і Боголюбовим відповідатимуть один з колишніх членів правління банку, а також дві компанії на Кіпрі.

Источник материала
Поделиться сюжетом