Microsoft інвестує в стартап зі створення першого прикладного квантового комп’ютера
Microsoft інвестує в стартап зі створення першого прикладного квантового комп’ютера

Microsoft інвестує в стартап зі створення першого прикладного квантового комп’ютера

Компанія Microsoft працює над квантовими комп’ютерами вже кілька років.

У минулому році вона анонсувала повнофункціональну відкриту хмарну екосистему Azure Quantum для квантових обчислень, а також запустила співтовариство Quantum Network для просування ідеї квантових обчислень.

Тепер же Microsoft інвестувала в Psi.

Quantum – 5-річний стартап, який хоче створити перший в світі утилітарний квантовий комп’ютер.

Як пише Telegraph, метою Psi.

Quantum є створення першого в світі прикладного квантового комп’ютера потужністю 1 мільйон кубітів.

В його основі лежатимуть кремнієві чіпи, які обробляють інформацію з використанням окремих фотонів.

Це означає, що кожен окремий компонент квантового комп’ютера виготовляється на одних і тих же фабриках і збирається на тих же виробничих лініях, що і звичайні ноутбуки або смартфони.

Quantum зібрав команду з більш ніж 100 інженерів з досвідом роботи у всіх сферах напівпровідникового виробництва і квантових обчислень.

«Варто зазначити, що використовуваний Psi.

Quantum підхід до топологічних кубіти відрізняється від того, що використовує Microsoft (підхід Microsoft дозволив би виправляти помилки в обладнанні за допомогою топологічної захисту від локальних перешкод, – прим.

Quantum і Microsoft стикаються з різними наборами інженерних задач, які необхідно вирішувати за допомогою різних підходів, але компанії поділяють бачення масштабується, отказоустойчивого квантового комп’ютера»- заявив Самір Кумар (Samir Kumar), керуючий директор фонду Microsoft M12.

Створення повністю програмованого квантового комп’ютера є однією з найбільш захоплюючих сучасних завдань в галузі науки і техніки.

В майбутньому квантові суперкомп’ютери зможуть моделювати хімічні реакції і властивості матеріалів з недосяжним для звичайних комп’ютерних технологій рівнем точності, що може в кращу сторону перетворити будь-яку сферу сучасних технологій: авто- і авіабудування, фармацевтику, промислові процеси.

Источник материала
Поделиться сюжетом