"Різні бачення з акціонером": керівник Державної зернової корпорації йде після чотирьох місяців роботи
"Різні бачення з акціонером": керівник Державної зернової корпорації йде після чотирьох місяців роботи

"Різні бачення з акціонером": керівник Державної зернової корпорації йде після чотирьох місяців роботи

11:03, 08 квітня 2020.

Агро.

19.

За словами Чернявського, у нього з акціонером різні бачення шляхів розвитку ДПЗКУ.

Виконувач обов'язків голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ) Саймон Чернявський прийняв рішення не продовжувати тимчасовий трудовий контракт і не брати участь у конкурсі на посаду голови правління корпорації.

Про це повідомляється в прес-релізі корпорації.

"Я і мої колеги прийшли в ДПЗКУ як антикризова команда.

За чотири місяці ми провели оцінку реального стану справ у корпорації й розробили план стабілізаційних заходів.

Звіт про реальний стан компанії, пов'язаних з ним ризиків, а також план щодо їх запобігання надані Міністерству розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства України", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що з грудня 2019 року команді Чернявського вдалося запровадити систему управлінської звітності, базові процедури контролю для недопущення тіньових схем, розробити опції для розв'язання питання з китайським кредитом.

"Однак, у нас з акціонером різні бачення шляхів розвитку ДПЗКУ, зокрема в питанні стратегії корпоративного управління і захисту корпорації від політичних інтересів.

Тому я прийняв рішення не продовжувати тимчасовий трудовий контракт з ДПЗКУ", - наводяться в повідомленні слова Чернявського.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 5 грудня 2019 року призначив колишнього гендиректора агрохолдингу "Мрія" громадянина Великобританії Саймона Чернявського виконувачем обов'язків голови ДПЗКУ.

У січні 2020 року ДПЗКУ виплатила транш у розмірі 115,9 млн дол.

Експортно-імпортного банку Китаю у рахунок погашення кредитного договору, укладеного у 2012 році на суму 1,5 млрд дол.

Довідка УНІАН.

Державна продовольчо-зернова корпорація (ДПЗКУ) – вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт з зерновими та продуктами їх переробки: від виробництва до експорту.

До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 млн тонн сільгоспкультур, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів – близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Источник материала
Поделиться сюжетом