Tesla скорочує зарплати і відправляє співробітників у відпустки
Tesla скорочує зарплати і відправляє співробітників у відпустки

Tesla скорочує зарплати і відправляє співробітників у відпустки

У компанії Tesla скорочують зарплати менеджерам і робочим до червня, а деяких співробітників відправляють у неоплачувані відпустки до 4 травня.

Про це пише Tech.

Зазначається, що виробник електрокарів Tesla зупиняє виробництво на своїх заводах в США.

До червня цього року віце-президентам компанії скоротять зарплату на 30%, директорам на 20%, а робочим на 10%.

Співробітників, які не можуть працювати віддалено, і чиї посади не є критично важливими, компанія відправить у відпустку за свій рахунок.

«Зараз ми виконуємо мінімальну кількість операцій, але сподіваємося повністю відновити виробництво 4 травня», - зазначила глава відділу кадрів Tesla Валері Уоркман.

Співробітники, яких відправлять в неоплачувану відпустку залишаться в штаті компанії, однак не отримуватимуть матеріальну компенсацію від Tesla.

У компанії підкреслили, що ці працівники можуть звернутися за допомогою з безробіття.

Раніше гендиректор Tesla Ілон Маск скептично ставився до пандемії коронавірусу і не хотів закривати завод компанії в Каліфорнії.

До відома, у березні більше 300 тисяч громадян в Іспанії зареєструвалися як безробітні для отримання соціальної допомоги від держави, втративши роботу внаслідок карантинних обмежень.

Як повідомлялося, в Україні третина людей продовжує працювати під час карантину у звичному режимі, третина працює дистанційно, ще третина пішли у відпустку і 4% залишилася без роботи.

Українці в польському карантині.

Свідчення очевидця.

Источник материала
Поделиться сюжетом