Після введення в Україні карантинних заходів 90% українців відчули ті чи інші проблеми, пов'язані з цією ситуацією.
Найчастіше до таких проблем вони відносять турботу про здоров'я близьких (30%) і фінансові труднощі, пов'язані з втратою джерел доходу (30%).
Рідше серед проблем згадуються страх заразитися коронавірусом (17%), тривога через невизначеність поточної ситуації (15%), складнощі самоізоляції (15%), дефіцит деяких товарів (14%) та інші.
Про це свідчать дані опитування компанії R&B Group.
Зокрема, 68% українців не встигли підготуватися до карантину (зробити запаси їжі).
Серед тих, хто зробив запаси - 56% опитаних вказали, що запасів вистачить на два тижні карантину.
В запас українці частіше купують бакалійні вироби (28% опитаних), 8% купують м'ясо і стільки ж надають перевагу овочам і фруктам.
Перехід до режиму карантину поставив значну частину населення країни в складне матеріальне становище.
Справа в тому, що майже 40% українців не мають жодних заощаджень, які дозволили б їм пережити цей період, а ще приблизно третини (32%) накопичених заощаджень може вистачити не більше ніж на 1 місяць проживання в нинішніх умовах.
При цьому, за оцінками опитаних, середньостатистичній українській сім'ї потрібно 277 гривень на один день харчування і 8826 гривень для того, щоб прожити місяць.
На думку більшості опитаних (60%), через 3 найближчі місяці матеріальне становище їхніх сімей, більшою чи меншою мірою, погіршиться.
Дослідження проводилося 28 березня - 3 квітня: соціологи опитали 1400 українців старше 18 років.
Раніше повідомлялося про те, що без роботи під час карантину залишилися 40 тисяч українців.
Тільки в столиці без роботи залишилися 500 тисяч киян.
У сфері ресторанного бізнесу позбулися робочих місць 160 тисяч осіб, 2500 закладів повністю припинили діяльність, а 30 тисяч закрилися на карантин.