В Одесі УПЦ МП проведе масові богослужіння на Великдень, але сама зачиниться у церкві
В Одесі УПЦ МП проведе масові богослужіння на Великдень, але сама зачиниться у церкві

В Одесі УПЦ МП проведе масові богослужіння на Великдень, але сама зачиниться у церкві

09:49, 08 квітня 2020.

11.

3 квітня уряд посилив карантинні заходи.

УПЦ Московського патріархату не планують скасовувати богослужіння з участю прихожан на Великодні свята в Одесі, попри встановлений карантин через спалах коронавірусу.

Він заявив, що церква розробила схему освячення пасхальних кошиків, а священники будуть ходити у житлові масиви.

При цьому в УПЦ МП зазначили, що богослужіння відбудуться у «закритому режимі», а трансляцію пасхальної меси показуватимуть парафіянам на вулиці.

Архієпископ Віктор пояснив, що вони діють згідно з Конституцією України й не можуть відмовити у виконанні духовних потреб прихожанам.

«Якщо людина вирішує прийти та помолитися, то вона може зайти до храму, але після закінчення служби», – зазначив архієпископ.

Зазначається, що всіх парафіян на Великдень «волонтери розставлять на максимально можливій відстані один від одного, роздадуть їм маски.

«Ми будемо просити, щоби вулиці поряд з храмом перекривали», – заявив архієпископ.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи.

Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

Источник материала
Поделиться сюжетом