Дозволити допустити свої помилки - Дмитро Карпачов розповів, як правильно вибудувати стосунки батька з донькою
Дозволити допустити свої помилки - Дмитро Карпачов розповів, як правильно вибудувати стосунки батька з донькою

Дозволити допустити свої помилки - Дмитро Карпачов розповів, як правильно вибудувати стосунки батька з донькою

Український психолог і телеведучий Дмитро Карпачов у спецпроекті "Тато на карантіні" щодня спілкується з зірковими татами. В прямому ефірі Instagram-акаунта психолог дізнається їхні лайфхаки у вихованні дітей та ділиться своїми.

Новим гостем ефіру став лікар медичного реаліті-шоу "Я Соромлюся свого тіла" Валерій Ославський.

Валерій Ославський, фото: СТБ

У Валерія 11-річна донька Христина, з якою у нього довірчі стосунки. Однак,  Ославський хвилюється, що незабаром у дівчинки почнеться перехідний вік, перші "дорослі"почуття і стосунки.

Кожен дорослий проходив через ці "підліткові пристрасті", та як люблячий тато, Валерій хоче вберегти свою доньку від помилок і пережива, як це зробити.

Однак Дмитро Карпачов зазначив, що на жаль, треба дозволяти дітям помилятися.

Валерій Ославський з донькою, фото: Facebook

"Подобається нам це чи ні, але ми ніколи не зможемо вберегти наших дітей від того, що може зробити їм боляче. Рано чи пізно в житті доньки з'явиться молодий чоловік, з яким вона захоче побудувати стосунки. І вони можуть бути невдалими. Все, що ми можемо зробити - це навчити своїх дітей, як з цим обходитися ", - каже експерт.

У той же час Дмитро Карпачов дав важливу пораду - говорити про здорові і правильні стосунки до того, як вони з'явилися. Необхідно розповідати і на своєму прикладі показувати, на що варто звертати увагу, чого ні в якому разі не можна допускати, що важливо і потрібно цінувати в стосунках.
 
"Також важливо сформувати у доньки розуміння того, яку роль відіграє секс. Тому що більшість підлітків самоосвічується, і не завжди правильно сприймають інтимні стосунки. Ключовим в цьому питанні є - вміти про себе подбати і усвідомлення того, що ранні статеві зв'язки шкідливі для здоров'я ", - зазначає психолог.

Також Дмитро Карпачов закликає батьків дозволяти дітям оступатися.

"Потрібно дозволити дитині допустити свої помилки. Навіть, якщо ви об'єктивно бачите, що хлопець не дуже хороший, якщо забороните дочці зустрічатися з ним чи будете занадто суворими, то це лише зіпсує ваші взаємини. Дочка або відвернеться, вважаючи вас агресорам і її закритість вплине на інші сфери життя, або ж вона буде таємно зустрічатися з цим хлопцем. Варто поговорити з нею по душах, звернути уваги на поведінку хлопця в тих чи інших моментах і попросити враховувати вашу думку, адже ви досвідчені. Але якщо дитина не слухає і поступає по-своєму - прийняти її позицію ".

Також психолог застерігає батьків від використання фрази "А я ж казав (а)".

"Діти все-таки припускаються помилок, про які їх попереджали батьки. Але часто замість підтримки, тато і мама радіють і говорять - "а я ж попереджав (а), а я ж казав (а)! Але це не правильно. Головне завдання батьків - не вберегти дітей, коли вони впадуть, а бути поруч в цей момент і допомогти їм піднятися".

Психолог зазначає, що дуже важливо вибудовувати довірчі стосунки з ранніх років, спілкуватися і роз'яснювати дитині всі аспекти, не забороняти без пояснень, а формувати розуміння, що таке добре, а що погано. Адже при бажанні дитина завжди може знайти спосіб обійти будь-яку заборону старших.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, Дмитро Карпачов розповів, як "витягнути" дитину з онлайну після карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, Дмитро Карпачов застеріг про можливі проблеми в сім'ї під час карантину.

Також Знай.ua писав, Полякова знудилася на карантині і створила свій "телеканал" - розважається з Кошовим, Кіркоровим, Ткачем

Источник материала
Поделиться сюжетом