ЄС може продовжити обмеження на в'їзд до 15 травня
ЄС може продовжити обмеження на в'їзд до 15 травня

ЄС може продовжити обмеження на в'їзд до 15 травня

Виконавчий орган ЄС, Європейська комісія, закликала держави-члени зберегти заборону на поїздки без вагомих причин всередині Шенгенської зони до 15 травня, щоб уповільнити епідемію коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Відповідне рішення кожна країна ЄС має право ухвалювати сама.

Водночас досвід показує, що такі заходи стають ефективними, якщо всі країни діють узгоджено на зовнішніх кордонах Євросоюзу», - йдеться в заяві Єврокомісії.

На думку відомства, 30 днів недостатньо для ефективної боротьби з пандемією коронавірусу в Європі.

«Всі держави-члени успішно впровадили заходи соціального дистанціювання, щоб обмежити соціальну взаємодію і уповільнити поширення вірусу», – заявив віцепрезидент Європейської комісії Маргарітіс Шінас.

Він додав, що обмеження на поїздки без поважних причин з третіх країн у ЄС доповнили ці заходи на зовнішніх кордонах ЄС.

Заборона на в’їзд у зону ЄС, а також в Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію була ухвалена в середині березня терміном на місяць.

Обмеження не зачіпають громадян ЄС, які повертаються додому, членів сімей громадян ЄС, транзитних пасажирів, дипломатів, працівників охорони здоров’я, тих, хто подорожує у термінових сімейних обставинах тощо.

Європейський центр з профілактики та контролю захворювань заявив, що немає ніяких ознак того, що пандемія коронавірусу досягла свого піку в Європі.

Источник материала
Поделиться сюжетом