Місто, яке перемогло - Ухань відкрився після 76 днів жорсткого карантину
Місто, яке перемогло - Ухань відкрився після 76 днів жорсткого карантину

Місто, яке перемогло - Ухань відкрився після 76 днів жорсткого карантину

Місто, яке стало осередком зараження коронавірусу, відкрилося після карантину. Через 76 днів після початку режиму жорсткої ізоляції, китайський Ухань святкує відкриття кордонів.

8 квітня в Китаї відкрили Ухань - перше усвіті місто, уражене коронавірусом, яке стало осередком поширення цього небезпечного захворювання. Столиця провінції Хубей перебувала на карантині майже три місяці, за цей час кількість хворих там перевищила 50 тисяч осіб, з яких понад 2,5 тисячі померли.

Як місто оживає після важкої боротьби з епідемією Covid-19.

З самого ранку китайські правоохоронці прибрали загороджувальні кордони, відкрили автомобільні виїзди з міста. В Ухані поновили автобусні та залізничні перевезення. Перед цим всі транспортні об'єкти та інфраструктуру продезінфікували.

Першим літаком, який прийняв аеропорт Уханя вранці 8 квітня, став борт Xiamen Airlines, який виконав рейс з провінції Чжецзян.

Фото: Cheng Min / Xinhua via ZUMA Wire / ТАСС

Після карантину з Ухань виїжджає досить багато людей.

Китайці роз'їжджаються з Уханя. Фото: Сіньхуа

Жителі Уханя проходять паспортний контроль на вокзалі. Фото: Сіньхуа

Китайці роз'їжджаються з Уханя. Фото: Сіньхуа

У місті будівлі знову засвітилися ілюмінацією. З нагоди закінчення карантину китайська влада опублікували святкове відео.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, на думку деяких експертів, Китай не лише подолав епідемію, але й зміг використати цю кризову ситуацію, щоб добитися деяких переваг як у внутрішній, так і зовнішній політиці.

Як повідомляв портал Знай.ua,загальна кількість померлих від коронавірусу у світі сягає майже 75 тисяч.

Також Знай.ua писав, у США висунув офіційні звинувачення двом громадянам Китаю і одному американцеві у створенні Covid-19

Источник материала
Поделиться сюжетом