Тисяча гривень пенсіонерам - Лазебна дала розпливчасту відповідь
Тисяча гривень пенсіонерам - Лазебна дала розпливчасту відповідь

Тисяча гривень пенсіонерам - Лазебна дала розпливчасту відповідь

Українські пенсіонери, перебуваючи на жорсткому карантині, отримали вже у квітні пенсію і почали шукати ту обіцяну тисячу, про яку так багато говори уряд і президент Зеленський, і яку українці вже встигли охрестити ″Вовина пенсія″. Але вони її так і не знайшли.

Коли дадуть пенсіонерам ту обіцяну тисячу гривень допомоги? На це запитання заставила відповісти міністерку соціальної політики Марину Лазебну ведуча програми ″Право на владу″ Наталя Мосейчук.

Лазебна охоче розповіла про те, що вже почали виплачувати обіцяні 500 гривень пенсіонерам, старшим за 80 років. А от про ″Вовину тисячу″ розповіла розпливчасто. З її відповіді стало зрозуміло, що поки що це зробити не можна, тому що потрібно прийняти зміни до бюджету. Міністерка соцполітики все ж назвала приблизні дати.

″Ви знаєте, що ще 1 квітня уряд прийняв рішення, яким анонсував три головні заходи стосовно підвищення фінансового рівня пенсіонерів. Перший відбувся 7 квітня. Усі пенсіонер, віком 80 і більше, вже отримали свої 500 гривень і ми про це вже вчора відзвітували на Кабміні. І ми зараз контролюємо кожну виплату, тому що ми знаємо, що ті пенсіонери, які отримують кошти на банківські рахунки, вони вже їх мають на рахунках, а ті пенсіонери, яким доносять листоноші — це ще все йде в процесі. Але ми все це контролюємо. Що стосується тисячі. Порядок фінансування цієї тисячі вже прийнято урядом. І ми очікуємо, що найближчим часом відбудеться засідання уряду і депутати приймуть зміни до державного бюджету, і для нас це буде головне. Для нас це буде і підстава виплатити і джерело фінансування і ми відразу виплатимо ці кошти людям. Ми казали, що це буде в квітні і ми не відмовляємося від своєї обіцянки і я впевнена, що на наступному тижні ми спільно з депутатами вже відзвітуємо, що це рішення реалізовано.″

 

Лазебна також зазначила, що в мінсоцполітиці готуються до проведення індексації в травні і запевнила, що і ця обіцянка буде виконана.

Источник материала
Поделиться сюжетом