ЧС з гірськолижного спорту можуть перенести з 2021 на 2022 рік через пандемію
ЧС з гірськолижного спорту можуть перенести з 2021 на 2022 рік через пандемію

ЧС з гірськолижного спорту можуть перенести з 2021 на 2022 рік через пандемію

КИЇВ. 25 травня. УНН. Чемпіонат світу з гірськолижного спорту, який повинен пройти в італійському місті Кортіна-д'Ампеццо, може бути перенесений з 2021 на 2022 рік через наслідки пандемії коронавірусу. Про це заявив глава Національного олімпійського комітету (НОК) Італії Джованні Малага, коментар якого наводить AFP, передає УНН.

"У понеділок президент Федерації зимових видів спорту Італії Флавіо Рода представить керівникам Міжнародної федерації лижного спорту пропозицію про перенесення чемпіонату світу з гірськолижного спорту з лютого 2021 року на березень 2022 року, - заявив Малага. - Я повністю підтримую це рішення, міністр спорту Італії Вінченцо Спадафора поінформований про це".

"Це дуже важке, але правильне рішення. Воно продиктовано фінансовими труднощами, крім того, в разі виникнення якихось додаткових проблем через пандемію коронавірусу в жовтні або листопаді 2020 роки ми можемо не встигнути їх вирішити до початку світової першості. Головним чином мова йде про забезпечення безпеки здоров'я всіх учасників змагань", - додав Малага.

Глава НОК Італії уточнив, що в 2022 році змагання відбудуться після Олімпійських ігор. "У 2022 році в Пекіні пройдуть зимові Олімпійські ігри. Тому ми повинні спочатку провести Ігри, а потім чемпіонат світу", - підсумував він.

На даний момент проведення чемпіонату світу з гірськолижного спорту заплановано на 8-21 лютого 2021 року в місті Кортіна-д'Ампеццо.

В Італії зафіксовано понад 230 тис. випадків зараження коронавірусом, понад 32 тис. людей померли.

Теги по теме
Спорт
Источник материала
Поделиться сюжетом